Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:727867
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.nodaļa.  Alternatīvā resursa veids un tā izmantošanas nepieciešamība   
2.nodaļa.  Izvēlētā resursa veida + un -   
3.nodaļa.  Kā un kur izmant   
Фрагмент работы

Pasaulē arvien lielāku popularitāti iegūst ekoloģiski tīri un neizsmeļami enerģijas avoti. Plašāk izmantotie alternatīvie enerģijas resursi ir saules enerģija, vēja enerģija, zemes ģeotermālā enerģija, plūdmaiņu enerģija.
Vēja spēku, kas ir neizsmeļams dabas enerģijas resurss, bieži vien dēvē par nākotnes enerģijas avotu. Ne velti pasaules energoapgādes plāns paredz līdz 2005.g. 10% no kopējās elektroenerģijas saražot ar vēja ģeneratoriem. Pašreizējās vēja enerģētikas tendences rāda, ka tas notiks jau nākamgad, jo šī nozare attīstās gandrīz tikpat strauji kā kompjūtertehnika.
1) Ekoloģiskie aspekti.
Vēja dzinēji , būdami šķēršļi, vēja ceļā, ietekmē tā normālo plūsmu. Vēja enerģija tiek pārvērsta rotācijas spēkā. Tādēļ vēja dzinēji, tāpat kā koki, patērē enerģiju, bet nenovirza vēju, līdz ar to nerodas tā sablīvēšanās citā vietā, ko izraisa cietie šķēršļi (kalni un mājas). Galvenās vējenerģētikas iekārtu priekšrocības – tās nepiesārņo apkārtējo vidi, nekaitē augājam un dzīvnieku valstij.
Runājot par lieljaudīgajām vēja iekārtām saistībā ar ekoloģiju, jāpiemin, ka jaunāko modeļu rotori automātiski apstājas pie pārāk liela vēja ātruma (ja rata apgriezienu skaits minūtē pārsniedz 400. vējģenerātoros rodas infraskaņas , kas kaitīgi ietekmē cilvēka un dzīvnieku psihi). Otrs videi nozīmīgs punkts – vēja iekārtu uzstādīšanas vieta. Ja masta garums pārsniedz 10m. iekārtu uzstādīšana jāsaskaņo ar rajona reģionālo vides pārvaldi – lai tās neatrastos uz putnu migrācijas ceļiem.

2) Vēja enerģija pieder pie neizsīkstošiem enerģijas avotiem; tā rodas, saulei nevienmērīgi sasildot Zemes virsmu (~2% uz Zemes nokļuvušās Saules enerģijas pārvēršas vēja enerģijā).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация