Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:372239
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  PATĒRĒTĀJU STRĪDU ALTERNATĪVA IZŠĶIRŠANA    4
2.  STRĪDU ALTERNATĪVA IZŠĶIRŠANA LATVIJĀ    6
3.  PATĒRĒTĀJU STRĪDU RISINĀŠANAS KOMISIJA    8
4.  MEDIĀCIJA UN SAMIERINĀŠANA    10
  Nobeigums    12
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    13
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Referāta izstrādes gaitā autore nonāca pie šādiem secinājumiem un priekšlikumiem:
Ieguvumi patērētājiem viennozīmīgi ir lieli, jo ir iespēja, ka strīdus var skatīt neatkarīgi no nozares vai iegādes veida, vai valsts. Kā arī izvēloties konkrēto mehānismu personai ir liela iespēja, ka viņš var cīnīties par taisnīgumu, nevis atteikties no tā, dēļ tā, ka nau līdzekļu, jo jāvēršas tiesā. Kā arī ir iespēja, ka kāds ierosina, pasaka kā vajag/ nevajag, kāds būs strīda gala rezultāts. Mūsu sabiedrībai varbūt tomēr ir mazliet grūti pierast pie tāda veida mehānismiem kā mediācija, samierināšana, jo ir jārunā, jāizklāsta problēma, lai var beigās nonākt pie atrisinājuma. Laiks iet uz priekšu un viss attīstās ātri, tāpēc arī pozitīvi ir tas, ka strīdu izskatīšana ir iespējama tiešsaistē, kas cilvēkam ļauj ieekonomēt laiku, naudu. Kā arī katra strīda atrisināšana rada pozitīvu reputāciju no patērētāja, ka viss tika atrisināts un viņu saprata, uzklausīja. Nav tik liela birokrātija vajadzīga, jo visu var nokārtot ātri, efektīvi. Tāpēc mūsdienu sabiedrībai ir jāizklāsta metodu veidi, jāparāda ko tie sniedz gan komersantam, gan patērētājam. Vienmēr nav jāiet cauri ilggadējām tiesvedībām un naudas, laika izšķiešanai.
Ātrums. Alternatīvā strīdu risināšanas (turpmāk-ASR) mehānismi parasti nodrošina ātrāku strīda izskatīšanu, jo to izmantošanai jāievēro ievērojami mazāk formalitāšu nekā tiesā. Izmaksas. ASR mehānismu izmantošana ļauj samazināt izdevumus transportam, juridiskiem pakalpojumiem u.c. Arī samaksa par ASR struktūras darbu parasti ir salīdzinoši neliela vai pat netiek iekasēta vispār. Turklāt strīda puses nereti var pašas vienoties par sev vēlamo izdevumu sadali. Konfidencialitāte. ASR mehānismu izmantošana ļauj izvairīties no nevēlamas publicitātes, kas ir īpaši aktuāli uzņēmējiem, kuri rūpējas par savu lietišķo reputāciju. Attiecību saglabāšana. Liela daļa ASR mehānismu paredz strīda pušu ciešu sadarbību. Rezultātā visām strīda pusēm tiek dota iespēja tikt uzklausītām un saprast otru pusi. Tas veicina savstarpēju izpratni un attiecību saglabāšanu, kā arī stiprina uzņēmēju reputāciju klientu vidū. Rezultātu kontrole. Lielākā daļa ASR mehānismu ļauj pusēm kontrolēt strīda rezultātu un, tādējādi, nodrošina dalībniekiem iespēju atrisināt situāciju sev iespējami izdevīgākā veidā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1391218
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация