Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:786925
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Teoriju apskats un interpretācija    4
  Globalizācijas jēdziens    4
  Amerikanizācijas interpretāciju novērtējums    6
  Kultūras industriālisma pieeja    6
  Neitrāli noskaņoti autoru viedoklis    6
  Neskaidrības attiecībā uz amerikanizāciu    7
  Amerikanizācijas cēloņi    7
  Rietumu kultūras iezīmes    7
  Amerikas kultūras iezīmes    8
  Kultūru mijiedarbība    9
  Kultūras difūzija    9
  Kultūras šoks    10
  Etnocentrisms    10
  Secinājumi    12
  Nobeigums    12
  Pētnieciskā programma    13
  Literatūras saraksts    14
Фрагмент работы

Dzirdot vārdus amerikanizācija, globalizācija un Rietumu kultūras invāzija visbiežākās asociācijas ir tādi zīmoli kā coca-cola un McDonald’s, kas pēdējo 10 gadu laikā ir pazīstami un izplatīti visā pasaulē- sākot no bagātajām „lielā septiņnieka valstīm” līdz pat visnabadzīgākajām Āfrikas valstiņām. Taču amerikanizācijas jēdziens patiesībā nenozīmē tikai gigantisku ASV uzņēmumu un korporāciju preces un produktus, tam ir daudz plašāka un komplicētāk jēga un nozīme.
Mans referāta mērķis ir noskaidrot galvenos amerikanizācijas un ar to saistīto jēdzienu skaidrojumus, kā arī izdarīt savus spriedumus un secinājumus attiecībā uz amerikanizācijas un rietumu kultūras jēdzieniem un to interpretāciju Latvijas kontekstā.
Amerikazinācijas jēdziens, kas ir cieši saistīt ar globalizāciju pēdējo 10 gadu laikā ir kļuvis par vienu no svarīgākajiem pasaules un arī Latvijas sarunu tematiem visdažādākās dzīves sfēras- sākot no valstiskā un ekonomiskā līmeņa līdz pat privātajām un personiskajām dzīves sfērām. SKDS dati (2002) liecina, ka Latvijā pieaug cilvēku skaits, kurus uztrauc amerikanizācija un rietumu kultūras izplatība un ietekme Latvijā. Ja 2000. gadā 51, 0% piekrita, ka viņus uztrauc amerikanizācija un rietumu kultūras izplatība un ietekme Latvijā, tad 2001. gadā viņu skaits ir palielinājies līdz 58.5 %, bet 2002. gadā jau līdz 61.2%. Ņemot vērā šos faktus, uzskatu, ka tēma ir pietiekami aktuāla un interesanta, lai iesaistītos tās pētīšanā.
Tā kā amerikanizācijas un rietumu kultūras pamatā ir kultūru izplatīšanās, mijiedarbība, saplūšana un bieži vien arī pārņemšana, svarīga ir kultūras aspekta pētīšana. Kultūru saplūšana, apmaiņa un mijiedarbība nenoliedzami ietekmē ne tikai katru indivīdu atsevišķi, bet visu sabiedrību kopumā, tāpēc kultūru mijiedarbība un amerikanizācija kā viena no kultūras mijiedarbības sekām ir viena no izplatītākajām socioloģijas tēmām. Šī sfēra nav tikai socioloģijas interešu objekts, bet arī vēstures, antropoloģijas, sociālās psiholoģijas, komunikācijas un politikas interešu objekts.
Gribētu piebilst, ka referāta ietveros amerikanizācijas jēdziens tiks apskatīts un skaidrots no kultūru mijiedarbību puses, jo ekonomiskā un politiskā šī jēdziena skaidrošana, manuprāt, neļautu tik uzskatāmi parādīt socioloģijas saistību ar amerikanizācijas un rietumu kultūras jēdzienu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация