Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:409849
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.10.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Daudzi otrās un trešās paaudzes Amerikas latvieši, līdzīgi kā pēc neatkarības atgūšanas emigrējušie, reprezentē iepriekšminēto duālo lojalitātes un identitātes, duālas māju izjūtas, piederot divām vietām vienlaicīgi, esot „tur” un „šeit”. Pastāv transnacionāla identitāte (Garoza, 2011: 205; Glick Schiller 1995: 59).
Šī pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai dažādos migrācijas kontekstos var pastāvēt duāla lojalitāte pret valstīm un/vai tautām; Amerikas latviešu un latviešu Amerikā izpēte liecina par to, ka var pastāvēt ne vien duāla lojalitāte un identitāte, bet pat duāla māju izjūta. Līdz ar pasaules un sabiedrību heterogenizāciju, arī migranti vairs nav piesaistīti noteiktām vietām un/vai tradīcijām, bet var sevī savienot dažādas kulturālās prakses un identitātes, neatsakoties ne no vienas. Lai gan nacionāla valsts savās pamatnostādnēs vēl joprojām pieprasa lojalitāti no saviem pilsoņiem, līdz ar dubultpilsonības ieviešanu un transnacionālajām praksēm cilvēku kopienās, gan likumdošana, gan sabiedrības adaptējas mobilai pasaules izpratnei.
Amerikas latviešu kontekstā, uzskatu, ka ir nepieciešami papildus pētījumi, lai izprastu šo latvietības saglabāšanas fenomenu īpaši otrās, trešās un ceturtās paaudzes latviešos – tieši ambīcijas uz „autentisko” latvietības tradīciju saglabāšanu un uzturēšanu šajās paaudzēs, ņemot vērā vides/valsts/uzaugšanas vietas un šīs identifikācijas dihotomiju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация