Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:494306
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Amerikas pirmiedzīvotāji. Amerikā eiropieši atrada priekšā zemes pirmiedzīvotājus, kurus Kolumbs aiz pārpratuma nosauca par indiāņiem. Indiāņi sadalījās (ap 1000) ciltīs, kas katra runāja savu valodu (vai tās dialektu). Ameriku atklājot, šo dažādo in­diāņu cilšu kultūras stāvoklis bija ļoti nevienāds. Uz viszemākās pakāpes atradās tie indiāņi, kas apdzīvoja Vestindijas salas un abu Amerikas kontinentu austrumu daļu. Turpretim rietumdaļā, kā arī Vidusamerika bija ciltis, kas bija sasniegušas samērā augstu kultūras pakāpi.
Maiji un viņu kultūra. Uz diezgan augstas kultūras attīstības pakāpes atradās Vidusamerikas apdzīvotāji — maiji. Viņi prata labi apstrādāt zemi; viņiem bija pilsētas, kurās uzplauka amat­niecība un tirdzniecība. Viņi cēla lepnus, piramīdveidīgus tempļus, kuru sienas klātas dažādiem zīmējumiem un hieroglifu rakstiem. Vēl tagad sastopamās pilsētu un tempļu drupas liecina par torei­zējiem maiju būvniecības sasniegumiem. Maiji bija ierīkojuši labus satiksmes ceļus. Viņiem bija jau arī kalendārs, kas pama­tojās uz. pareizi aprēķinātu — 365 dienas garu gadu, Viņu reli­ģijas pamatā bija Saules dieva pielūgšana. — Maiju kultūra bija izplatījusies ari uz ziemeļiem — Meksikas iedzīvotāju starpā. Bet pār viņiem bija uzkundzējusies kāda ienācēju — acteku cilts, nodibinādama te savu valsti. Tomēr arī acteki bija piesavinājušies maiju kultūru, to pārveidodami un papildinādami.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация