Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:170339
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Nevar viennozīmīgi spriest par ASV un Japānas konfliktu Otrajā pasaules karā, jo, lai gan vispārīgi uzskata, ka konfliktu uzsāka Japāna, uzbrūkot Pērlharborai, pastāv pamatoti viedokļi, ka ASV par šo soli zināja, bet nereaģēja, lai varētu iesaistīties karā. Līdz ar to izvērtēt ASV morāli ir grūti jau kara sākumposmā, nemaz nerunājot par beigu posmu, kad tika veikts atomuzbrukums.
Nākas secināt, ka dažādās teorētiskās pieejās ir sniegts dažāds šī uzbrukuma novērtējums un nozīme uz tālāko kara gaitu, jo citi uzskata, ka atomuzbrukums palīdzēja izbeigt karu, citi, ka tas bija bezjēdzīgs un nevajadzīgs.
Reālistiskās skolas pārstāvji kopumā sniedz secinājumu, ka ASV nometa atombumbas uz Hirosimu un Nagasaki, jo Japāna atteicās kapitulēt un vēlējās turpināt karadarbību, bet, tā kā tā varētu ieilgt un būt gana nogurdinoša, tas prasītu pārāk lielus sabiedroto (uzsvērts, ka amerikāņu) ekonomiskos un cilvēku resursus.
Liberālo autoru darbos nav viennozīmīgu uzskatu par atombumbas nomešanu, jo to ir saplūduši arī ar citu teorētisko skolu pārstāvju uzskatiem. Tomēr, nākas secināt, ka liberāļi uzskata, ka ASV un Japānas konfliktu izšķīra arīdzan atšķirības abu valstu saimnieciskajā stāvoklī, jo Japānai ne tuvu nebija tādu rūpniecisko resursu kā ASV. Arī atombumbas nomešana zināmā mērā tiek pasniegta kā ASV rūpniecisko sasniegumu demonstrējums.
Jāsecina, ka marksistiskajā pieejā pilnīgi izslēdz atomuzbrukuma nepieciešamību kara izbeigšanai, to allaž traktējot kā ASV brutālu un nevajadzīgu spēka lietošanu, kā šantāžu un sava spēka demonstrēšanu. Marksisti uzsver, ka Japānas kapitulāciju veicināja nevis atomuzbrukums, bet drīzāk Padomju Savienības iesaistīšanas karā pret Japānu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация