Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:347898
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šīs valdības atbalstītāji bija vācu muižnieki. Viņu interesēs bija provāciskās valdības spēku nostiprināšana Latvijā. Rīdigers fon der Golcs bija grāfs un bijušās Vācijas impērijas virsnieks. Aktīvi iesaistījās Latvijas brīvības cīņās no 1919. gada 1. februāra līdz 14. oktobrim. Niedras valdības idejas par varas atgūšanu un nostāja par vācbaltiešu ietekmi Latvijā iepatikās Golcam. Ēriks Jēkabsons savā darbā ir minējis Golca nostāju un Niedras valdības atbalstīšanu- Īpaši tāpēc, ka tā diezgan noteikti atbalstīja zemes piešķiršanu zemniekiem jeb vietējo vācbaltiešu muižnieku privilēģiju samazināšanu un ieturēja noteiktu Rietumu lielvalstu politisko orientāciju. Golcs gan militāriski , gan ekonomiski bija ieinteresēts Latvijas teritorijas okupācijā.
Abu valdību intereses bija vērstas uz Latvijas valsts atbrīvošanu no Lieliniekiem. Starp šīm valdībām valdīja konkurence. Salīdzinājumā ar Andrievu Niedra valdību, Ulmaņa valdība vēlējās izveidot latvisku un demokrātisku valsti, samazināt vācu muižnieku varu un uzsākt agrāro reformu. Andrieva Niedras valdība plānos ietipla vācu muižniecības atjaunošana un vācu varas īstenošana Latvijā. Kopumā ir jāsaka, ka A. Niedra bija pretrunīga personība. K. Ulmaņa vadītā valdība nebūtu sasniegusi pārrākumu bez Igauņu karaspēka un Sabiedroto palīdzības. K. Ulmaņa vadītās valdības panākumu atslēga slēpās Latvijas sabiedrības uzticības iegūšanā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация