Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:674921
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Anglikānisma jēdziens    4
  Anglikānisma rašanās    5
  Anglikānisma īpatnības    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Pasaulē sen jau vairs nepastāv viena vienota Kristīgā Baznīca kā vienota organizācija vai struktūra – lai gan vismaz tradicionālās konfesijas vadās no klasiskajiem Kristīgās Pirmbaznīcas pamatpostulātiem, uz šādas bāzes izveidojušās jaunas konfesijas un denominācijas, izejot gan no Katolicisma, gan Pareizticības (Ortodoksijas), gan caur Protestantisko Reformāciju, gan vairāk vai mazāk izejot pat ārpus tradicionāli klasiskās kristietības postulātiem. Uz šodienu vairs nav iespējams pateikt, kura ir absolūti pareizā un vienīgi īstā konfesija, denominācija, baznīca.
Iespējams, ka baznīcas šķelšanās ir bijusi neizbēgama daudzu iemeslu dēļ. Valdnieku atkarība no Romas pāvesta, nodokļu maksājumi u. c. bija nozīmīgi šķēršļi valstu neatkarīgai attīstībai un neatkarīgas politikas veidošanai.
Romas Katoļu baznīcas tradīcijas nereti bija šķērslis daudzām valdnieku politiskajām rīcībām. Kaut vai tāda ikdienišķa sadzīves problēmā kā valdnieka atkārtotas kāzas. Romas pāvests to neatbalstīja, bet valdniekiem tas nereti bija nepieciešams, lai tiktu pie troņmantnieka. Tādā veidā radās nozīmīgas nesaskaņas valdnieku un Romas Katoļu baznīcas starpā.
Jāatzīmē arī tas, ka jebkādas sākotnējās pārmaiņas Romas Katoļu baznīcā uzsāka aristokrātijas pārstāvji, kas bija neapmierināti ar nodevu sistēmu. Turpretī reformācijas vilni aizsāka vidusšķira, kas vēlējās ticību, kas būtu viņiem tuvāka nekā buržuāziskā Romas pāvesta pielūgšana.
Romas Katoļu baznīca savā savtīgumā bija aizgājusi pārāk tālu, sākot ar titulu pārdošanu un visbeidzot ar indulgenču tirgošanu. Turklāt arī Romas Pāvesta nepiekāpība otrreizējo laulību gadījumā neveicināja saliedētību. Un valdniekiem tas nāca tikai par labu arī finansiālajā ziņā.
Taču šķelšanās nav gājusi tik gludi kā iespējams tika gaidīts. Mainoties valdniekiem mainījās arī Lielbritanijas oficiālā piederība mētājoties no Romas Katoļu baznīcas uz Anglikāņu baznīcu. Taču visbeidzot situācija stabilizējās, Anglikāņu baznīca atdalījās no Romas Katoļu baznīcas un veiksmīgi attīstījās, turklāt pat arī veiksmīgi izplatījās ārpus Lielbritānijas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация