Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:883528
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Anrī Bergsons
Anrī Bergsons bija mūsu gadsimta vadošais filozofs. Viņš iespaidoja Viljamsu Džemsu un Vaithedu un būtiski ietekmēja franču filosofisko domu. Pārsvarā Bergsona filosofijas iespaids bija konservatīvs, tas viegli saskaņojās ar kustību, kas ir sasniegusi kulmināciju Višī.
Bergsona filosofija atšķirībā no vairākuma pagātnes sistēmu ir duālistiska. Viņam pasaule ir sadalīta divās saknē dažādās daļās: no vienas puses – dzīve, no otrās matērija, vai arī tas inertais “kaut kas”, ko intelekts izskata kā matēriju. Visums ir divu pretēju kustību: dzīves, kura tiecās uz augšu un matērijas, kura krīt uz leju, sadursme un konflikts. Dzīve ir vienīgais dižais spēks, vienīgais dzīves brāziens, kas ir dots vienreiz, pasaules sākumā; matērijas pretestību satiekošs; tāds, kas cīnās, lai izlauztos cauri matērijai; tāds, kas pakāpeniski uzzina kā izmantot matēriju ar organizāciju palīdzību; tāds, kas ir šķēršļu, uz kuriem tas uzduras, sadalīts dažādās plūsmās, kā vējš uz ielas stūra; matērijas izmaiņu dēļ ir daļēji apspiests, tomēr savu spēju brīvai darbībai saglabājošais, vienmēr cīnošais, lai atrastu jaunu izeju; vienmēr meklējošais lielāku kustības brīvību starp matērijas naidīgajām sienām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация