Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:249877
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ar podiem uz Parīzi    3
  Karogs un pirmā pastmarka    3
  Sofija. Patīkama vilšanās    4
  Galma mākslinieks?    5
  Cīruļa trīs saules stari    6
  Mans viedoklis    8
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

Aizputes amatnieks Ādams Cīrulis, Anša tēvs, tiem laikiem pie latviešiem retas turības tiek, Jūrmalā būvējot vasarnīcas. Viņš ir labs namdaris, jo ka gan citādi varētu nomāt zemi no barona Friksa. Agri apprecējis septiņpadsmitgadīgo Lību, Slampes zemniekmeitu, viņš rada deviņus bērnus – septiņus dēlus un divas meitas. Ansis ir piektais. Ādams ir stingrs un bargs, viņš nosaka mājas kārtību un grib, lai bērni dzīvē visu sasniedz pasu spēkiem – tāpat kā viņš. Ansi viņš redzēja izmācamies par būvuzņēmēju. Ādams ir ari labs dziedātājs; tur pat savu dziesmu burtnīcu. Savukārt Lība ir maigas dabas un liela rokdarbniece.

Ar podiem uz Parīzi.
Ansis Cīrulis dzimis 1883. Gada 25. februāri Majoros. Paaudzies viņš dienā strādā pie mūrnieka par mācekli, vakaros mācās Rīgas vācu amatnieku biedrības amatniecības skolā un palidinās zīmēšanā pie Bernharda Bortherta. Tas ir labs sākums, ņemot vērā vācu fundamentālās amatniecības tradīcijas. Tēva iecerētajā karjerā nopietnā interese par mākslu gan ievieš būtiskas korekcijas, un Ansis dodas uz krievisko Venjamina Blūma mākslas skolu (Blūms ir Pēterburgas Mākslas akadēmijas patriots un ļoti skeptisks moderno virzienu sakarā), kurā tomēr var iegūt labas zināšanas. Tolaik viņš sadraudzējas ar Jūliju Madernieku, minētās amatniecības skolas, kā arī Pēterburgas Štiglica Centrālās tehniskās zīmēšanas skolas absolventu, kurš stingri apņēmies veidot modernu latvisko vidi. Madernieks Rīgā atvēris savu studiju, un Cīrulis ir viens no pirmajiem viņa skolniekiem. Skolotāja iespaidā arī Ansis dodas uz Štiglica skolu, taču nespēj aizrauties ar tehnisko rasēšanu un eklektisko stilu apguvi. Arī Goldbalta zīmēšanas studija nespēj piepildīt alkas pēc mākslas, un Ansis gandrīz vai krīt depresijā. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация