Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:569922
 
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ieiet mākslas pasaulē nav vienkārši un viegli. Tas prasa lielu un nopietnu sagatavošanos. Ir ne tikai jāuztver un jāizjūt mākslas tēla emocionālā iedarbība, bet arī jāzina, jāiepazīst vide, kā arī cilvēki, kuri radījuši to vai citu mākslas darbu.
Manuprāt, ir grūti paturēt prātā gleznu, ja nav konkrēta priekšstata par tās radītāju mākslinieku. Gribas viņu izjust kā pazīstamu, tuvu cilvēku, ar kuru var dalīties domās un izjūtās, gleznotāja domas un pārdzīvojumus uztverot ar viņa radīto darbu palīdzību.
Tādēļ, veidojot šo darbu, mans mērķis ir ielūkoties šīs spilgtās personības, “madonnu meistara”, gleznotāja, arhitekta, Dižrenesanses stila izveidotāja ­­­­­­­­­­­­– RAFAĒLA SANTI dzīvē un iepazīties ar viņa maigo un smalko mākslu, kura dod visspilgtāko priekšstatu par Dižrenesanses mākslas klasisko līniju, ievada skatītāju ideāla skaistuma pasaulē un pauž harmoniju.
No Itālijas 16. gs. pirmās puses māksliniekiem vispilnīgāk Dižrenesanses ideālus iemiesoja Rafaēls (Raffaelo) Santi (1483. – 1520.). Atšķirībā no Leonardo da Vinči viņš nebija navators. Rafaēla mākslas nozīme ir nevis jaunu ceļu meklējumos, bet gan viņa priekšteču sasniegumu sintēze. Būdams uzticīgs humānisma tradīcijām Rafaēls radīja sava laika cilvēku tēlu, parādot to uz diženas arhitektūras vai ainavas fona. Rafaēla darbos visspilgtāk izpaudās humānistiskais ideāls: cilvēka un viņa apkārtnes pilnīga harmonija. Šo ideālu drīz vien Itālijā sagrāva vēsturisko notikumu gaita. Rafaēla darbu skaidrajam, rāmajam garam vēl pilnīgi sveša tā smagā vilšanās, kas jau nedaudz gadu pēc viņa nāves sāka izpausties Itālijas labāko mākslinieku darbos.

Rafaēls dzimis 1483. gadā Urbino pilsētiņā Vidusitālijā netālu no Adrijas jūras. Bērnībā viņš nebija nekāds brīnumbērns. Mācības viņam prasīja lielu piespiešanos. Taču viņš saprata mācību nozīmi savā dzīvē, it īpaši pēc tam, kad divpadsmit gadu vecs viņš bija zaudējis tēvu, kurš spējās bija visai viduvējs, bet centīgs juvelieris un gleznotājs. Māte bija jau agrāk nomirusi un zēns palika bez tuviniekiem. Pusaudzis cītīgi berza krāsas pie vietējā meistara Timoteo Viti, lai apgūtu amatu un kļūtu patstāvīgs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация