Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:630576
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.nodaļa.  Slimo kases Latvijā    4
2.nodaļa.  “Likumi ”, kurus jāievēro , izvēloties apdrošināšanas sabiedrību    6
2.1.  Apdrošināšānas sabiedrības reputācija    6
2.2.  Savas veselības apdrošināšana    6
2.3.  Apdrošināšanas cena un apdrošinājuma summa    7
2.4.  Medicīnas iestādes – apdrošināšanas sabiedrības partneri    9
2.5.  Kvalitātes cena    10
3.nodaļa.  A/S “Rīgas Slimokase” un AAS “Balta” salīdzinājums    11
3.1.  A/S “Rīgas Slimokase”    11
3.2.  AAS “Balta”    11
3.3.  Veselības apdrošināšanas noteikumos salīdzinājums    12
3.4.  Veselības apdrošināšanas programmas salīdzinājums    14
4.nodaļa.  Latvijas Onkoloģijas Centra sadarbība ar Slimokasēm un apdrošināšanas sabiedrībām    20
  Secinājumi un priekšlikumi    22
  Literatūra    23
Фрагмент работы

Pats nepatīkamākais, kas var notikt mūsu laikā, ir darbaspēju zaudēšana slimības dēļ. Labākais, ko var darīt šādā situācijā ir iegādāties veselības apdrošināšanas polisi. Latvijā vairāk pazīstamās veselības apdrošināšanas sabiedrības ir A/S “Rīgas Slimokase”, AAS “Balta” , A/S “BTA”, A/S “ERGO” un vēl 12 apdrošināšanas sabiedrības, kurās ir mazāk pazīstamās, tāpēc, kā tās sadarbojas vairāk ar juridiskām personām. Protams, tādi klienti ir izdevīgāki, nekā fiziskās personas, kuras vienkārši nevar par to polisi samaksāt .
Lielāku daļu no izmantotiem medicīnas pakalpojumiem Latvijas Republikā apmaksā Slimokases . Ar katru gadu medicīnas pakalpojumu izmantošanas skaits palielinās , bet Veselības aprūpes budžetam nepietiek naudas līdzekļu , lai norēķināties ar visām medicīnas iestādēm . Tāpēc visas medicīnas iestādes pamatīgi pārbauda visus norīkojumus, ar kuriem pie viņiem griežas pacienti.
Kursa darba mērķis ir noskaidrot , kā klientam jārīkojas , lai izdarītu pareizo izvēli. Kādus līkumus ir jāievēro , lai izvēlēties pareizu apdrošināšanas sabiedrību un sev piemērotāku veselības apdrošināšanas veidu . No kā ir atkarīgi veselības apdrošināšanas polises prēmija .Kā jārīkojas , kad ģimenes ārsts mūs nosūta uz kādu medicīnas iestādi uz pārbaudi . Un kādai informācijai jābūt medicīnas iestādes reģistratūrā .
Slimo kases ir tradicionāla un pasaulē plaši izplatīta algota darbaspēka veselības apdrošināšanas forma . Tā var būt gan brīvprātīga , gan obligāta .
Pirmās Latvijas Republikas laikā slimo kases bija sasniegušas nozīmīgāku līmeni . Apdrošināšanas medicīna , kas dominēja Latvijā , 1940. gadā tika aizstāta ar pusfeodālo , zemstu medicīnas tradīcijas balstīto padomju veselības aizsardzības sistēmu , kas savus deklaratīvos mērķus vēlāk tā arī nekad nesasniedza.
Neapmierinātība ar reālo situāciju iedzīvotāju veselības aprūpē paceļas līdz ar Latvijas Ārstu biedrības atjaunošanu 1988. gadā .Par vienīgo pareizo ideju tika uzskatīta atgriešanās pie apdrošināšanas medicīnas tradīcijām . Sekojošais padomju veselības aizsardzības straujais sabrukums to vēlreiz apstiprināja .1993. gadā radās norēķinu kases . Sākotnēji tās aptvēra daļu , bet turpmāk pakāpeniski aptverts visu valsts teritoriju.
Uz 1995. gada 1. martu Slimokases , atbilstoši 1993. gada vidū Labklājības un Finansu ministriju apstiprinātajai metodikai , strādā 22 rajonos un republikas pakļautības pilsētās , tiek veidotas pirmās Slimokases pēc nozaru principa Satiksmes un Iekšlietu ministriju sistēmas .…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация