Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:189057
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nozīmīgākie apgaismības ideju paudēji

Angļu literatūrā šajā laikā darbojās vairāki izcili rakstnieki - Dž. Svifts (,,Gulivera ceļojumi”), D. Defo (,,Robinsons Krūzo”), H. Fīldings (,,Stāsts par Tomu Džonsu Atradeni”).
Ārkārtīgi svarīga vieta franču kultūras dzīves veidošanā 18. gadsimtā ir D. Didro izdotajai Enciklopēdijai, kuras sarakstīšanā piedalījās izcilākie Francijas zinātnieki Šī Enciklopēdija tapa ilgā laika posmā: Tās autoru mērķis bija popularizēt zināšanas, veicināt vēlēšanos izglītoties, izstrādāt zinātnisku pasaules uzskatu un padarīt to par plašu sabiedrības slāņu pasaules uzskatu. Lieli nopelni Apgaismības ideju attīstīšanā un feodālās iekārtas graušanā bija franču 18. gadsimta filozofiem, starp kuriem viens no izcilākajiem bija Voltērs.

Voltērs (1694 - 1778).
Voltērs, īstajā vārdā Fransuā Mari Aruē, bija ne tikai filozofs, bet arī talantīgs rakstnieks. Viņš dzimis Parīzē notāra ģimenē, mācījies jezuītu vadītajā Luija koledžā - vienā no tā laika Francijas labākajām mācību iestādēm. 1716. gadā Voltēru dažu satīrisku dzejoļu dēļ izsūtīja no Parīzes, bet pēc atgriešanās gandrīz uz gadu ieslodzīja Bastīlijā. 1718. gadā Parīzē notika Voltēra pirmās lugas ,,Edips” pirmizrāde. Lugā uz senās Grieķijas kultūras fona tika nosodīts reliģiskais fanātisms. Izrādei bija lieli panākumi, un Voltēra vārds kļuva slavens dažādās sabiedrības aprindās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация