Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:503471
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tik tiešām – mazajai princesei Viktorijai tāda bija jānēsā kopš brīža, kad kļuva skaidrs : viņa ir nākamā karaliene. Viņas māte, „maza, resna, brūnām acīm un brūniem matiem, rožainiem vaigiem, mundra un kustīga, mēdza grezni ģērbties”, bija niecīgās Saksijas – Koburgas – Zālfeldas hercogistes princese, kas apprecējās angļu Kentas hercogu. Cēlusies godā, viņa cēlās arī iedomībā un ērkšķus zem zoda savai pirmdzimtajai lika tādēļ, lai bērns iegūtu teicamu stāju. Jāteic, ka šīs ciešanas Viktorijai patiesi atmaksājās – neņemot vērā mazo augumu ( 153 cm ), viņa visu mūžu saglabāja īsti karaliski cēlu iznesību.
Nākamās Anglijas valdnieces bērnība nebija kā pasaku princesītei un jau kopš paša piedzimšanas brīža. Viņa nāca pasaulē 1819. gada 24. maijā Anglijā. Kensingtonas pilī – pēc tam, kad tēvs ar māti noīrētos ratos bija auļojuši cauri Vācijai un Holandei, steigušies pāri Lamanša jūras šaurumam, jo Kentas hercogs par vari gribēja, lai viņa pirmdzimtais bērns acis atver zem Anglijas debesīm. Tobrīd jaundzimušās izredzes uz troni, bija minimālas – neskaitot citus pēc ranga priekšā esošos radus, pastāvēja iespēja, ka ģimenē var piedzimt brālis, kurš tad arī kā vīrietis viņu apsteigtu uz troņa pakāpieniem. Taču jau pēc gada tēvs sabrida slapjas kājas, saaukstējas un nomira, testamentā novēlēdams sievai savus parādus un noteikumu krietni rūpēties par mazo meitiņu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация