Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:398662
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Senā Ēģipte    5
2.1.  Sieviešu tērps    6
2.2.  Vīriešu tērps    6
2.3.  Apavi    6
2.4.  Rotaslietas    7
3.  Kosmētika senajā Ēģiptē    8
4.  Frizūras un galvassegas senajā Ēģiptē    10
5.  Mezopotāmija    12
5.1.  Šumeri    13
5.2.  Babilonieši    13
5.3.  Asīrieši    13
6.  Nobeigums    15
7.  Izmantotā literatūra    16
8.  Pielikums    17
Фрагмент работы

6. Nobeigums
Var secināt, ka mode senajos austrumos ir bijusi ļoti dažāda, bet tajā pašā brīdī visiem dažādajiem tērpiem varēja atrast kaut ko līdzīgu. Visi tērpi ir bijuši graciozi un katrs bija īpašs savā veidā, pirmkārt, jau tāpēc, ka viss bija roku darbs. Tā laika cilvēki bija ļoti izsmalicināti un darīja visu ļoti uzmanīgi un rūpīgi, tāpēc var teikt, ka viss izskatās glīts un nevainīgs.
Bet tomēr nekas tik strauji nemainās kā mode un tās tendences. Neviens nenoliedz, ka seno tautu cilvēki lika pamatus tādai pasaulei, kādu mēs to pazīstam tagad, bet paskatoties atpakaļ var redzēt, cik ļoti viss mainās ik gadsimtu. Viss vienmēr ir nepārtrauktā kustībā. Cilvēki attīstas un pilnveidojas un līdz ar to tiek izdomātas aizvien jaunākas un neparastākas idejas, kas arī drīzumā tiek realizētas.
Ļoti labu piemēru mums deva arī senā Ēģipte. Tur mode attīstījās tik strauji, kā nekur citur tajā laikā. To posmu tagad laikam ir neiespējami iedomāties bez jebkāda veida greznām galvassegām vai ļoti smalki un skaisti izstrādātajām detaļām. Tur cilvēki tiešām godināja un izcēla skaistumu. Bet viņu tradīcijas, kā arī jebkur citur, ar laiku mainījās. Ja pašā sākumā viss bija ļoti stingri noteikts, tad vēlāk vairs jau tā nebija. Cilvēki sāka pamazām un lēmām pielīdzināties viens otram, tāpēc arī nebija vairs tik noteikta ģērbšanās principa, protams, bija kādi standarti ,bet tie vairs nebija tik skarbi.
Ēģites piemēram sekoja arī citas seno austrumu civilizācijas un tās savā veidā papildināja viena otru. Viņi visi vēl arvien piedomāja pie sava ārējā izskata un vizuālā tēla, kā arī izkpoa to un attīstīja. Katrs cilvēks tajā laikā vēlējās būt pārāks par otru. Tiešī tur aizsākās ideja par to, ka apģērbs un izskats nosaka tavu turīguma pakāpi, kas arī zināmā mērā ir saglabājies arī līdz mūdienām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация