Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:278412
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Pašreiz mūsu valstī notiek daudzas pārmaiņas, kuras skar dažādas biznesa sfēras, attiecīgi arī uzņēmuma un personāla vadības procesus. Tirgus ekonomika diktē savus likumus: konkurence, resursu efektīva izmantošana, detalizēta tirgus izpēte, personāla apmācības attīstība, elastīgas cenu politikas. Ar katru brīdi šie likumi kļūst arvien svarīgāki jebkura uzņēmuma sekmīgākai funkcionēšanai. Šīs pārmaiņas rosina uzņēmuma vadītājus ne tikai pārskatīt savas darbības elementus, bet arī vadības koncepciju kopumā.
Ievērojot iepriekš teikto autore secina, ka uzņēmumu vadībai ir jāpievērš pastāvīga uzmanība, darbinieku vajadzību un vēlmju izzināšanu visdažādākos aspektos: darba vide, saziņa un sapratne, vadības attieksme, atzinība, atalgojums, izglītošanās un izaugsmes iespējas u.c. Lai tas tiktu veiksmīgi realizēts, katrā uzņēmumā vadībai ir jāveido pareiza darbinieku savstarpēja saziņa, kas kavētu komunikācijas problēmas, kas bieži vien ir sastopamas uzņēmumos. Vadītājiem ir regulāri jākontaktējas ar saviem darbiniekiem.
Darbinieku apmācība uzņēmumā ir vērtējama kā biznesa sastāvdaļa, un ir jāseko līdzi apmācību atgriezeniskajai saitei, un tās izvērtēšanai. Svarīgs ir atbalsts, kas tiek sniegts darbiniekam kvalifikācijas celšanas laikā. Uzņēmumam ir jānodrošina, ka darbinieki saskata apmācību nozīmi, un ir apmierināti ar savu darbu un paveikto.
Autoresprāt personāla vadības svarīgs uzdevums, analizējot darbinieku veikumu, ir izzināt kāda ir nepieciešamība pēc kvalifikācijas paaugstināšanas darbiniekiem. Lai panāktu apmācību efektivitāti ir jābūt vadības uzticībai. Kvalifikācijas paaugstināšanai ir jābūt skaidri formulētai, un mācību sistēmai ir vajadzīga pārraudzība un izvērtējums. Tāpat viens no apmācības programmas pamatuzdevumiem ir vadītāju apmācība par metodēm, kas ļauj efektīvāk un ar lielāku drošības pakāpi vadīt personālu.
Aktualizētās problēmas, kā arī autores 5 gadu ilgā darba pieredze, strādājot SIA „X” kā personāla speciālistei, noteica pētījuma aktualitāti un temata izvēli – apmācības procesa pilnveide SIA „X”.
Kvalifikācijas darba mērķis ir noskaidrot apmācību procesa pilnveides iespējas SIA „X”.
Kvalifikācijas darba uzdevumi:
1.Izanalizēt un izpētīt teorētisko literatūru par apmācību procesiem uzņēmumos.
2.Noskaidrot, kādas ir uzņēmuma personāla kvalifikācijas celšanas vajadzības, kas sekmēs uzņēmuma efektīvu attīstību un konkurētspēju.
3.Izstrādāt anketu un veikt analīzi par uzņēmuma darbinieku apmierinātību ar piedāvātajām apmācību iespējām.
4.Izstrādāt secinājumus un sniegt priekšlikumus, kā veiksmīgāk uzlabot apmācības procesus SIA „X”.
Pētījuma metodes:
1.Literatūras analīze un tās izskaidrojums;
2.Anketēšana;
3.Datu apstrāde un analīze.
Lai pētītu šīs problēmas un noteiktu darbinieku apmācību veicinošos faktorus, nepieciešama teorētiska literatūras analīze. Kvalifikācijas darbs balstās uz M. Ārmstronga, I. Boitmanes, I. Ešenvaldes, I. Foranda, S. Melderes, R. Nīrmeiera un M. Zeiferta u.c. teorijām un atziņām par apmācību procesiem un to pilnveidi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1121123
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация