Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:894436
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 105 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Rezumējums    2
  Abstract    3
  Teorētiskā daļa    4
  Komunikācija organizācijā    5
  Apmierinātība ar komunikāciju    8
  Identifikācija ar organizāciju    10
  Uzticēšanās vadītājam    14
  Metode    17
  Pētījuma dalībnieki    17
  Instrumentārijs    17
  Procedūra    17
  Rezultāti    18
  Iztirzājums    23
  Literatūras saraksts    26
  Bibliogrāfija    27
  Pielikumi    34
Фрагмент работы

Svarīgi ir sniegt darbiniekiem atgriezenisko saiti par viņu darba ieguldījumu, jo no tā, cik labi darbinieki izprot sava darba rezultāta nozīmību, ir atkarīgs uzņēmuma efektivitātes un peļņas līmenis. Komunikācija, iespējams, ir centrālais process organizācijā (Frone & Major, 1988, kā minēts Mount & Back, 1999). Ja tēlaini salīdzinātu uzņēmumu ar organismu, tad tieši informācija varētu būt asinis, kuras apgādā visus orgānus ar tiem nepieciešamo. Tiklīdz kāda orgāna apasiņošana traucēta, agrāk vai vēlāk rodas problēmas visam organismam. Tāpat notiek ar organizāciju – līdzko nepieciešamā informācija laikus nenonāk pie darbiniekiem, kuriem tā vajadzīga, sāksies problēmas, kuras var izraisīt nopietnas kļūmes un ietekmēt darbu izpildi, tajā skaitā – klientu apmierinātību.
Pretēji komunikācijas nepietiekamībai, bieži vien tieši lielos uzņēmumos darbinieki saņem pārāk lielu informācijas daudzumu, tāpēc bieži nemaz neiedziļinās daudzajos e-pasta sūtījumos, rīkojumos vai intranetā ievietotajā informācijā. Sevišķi, ja intranetā vai uz ziņojumu dēļa esošā informācija tiek reti mainīta.
Komunikācijas pētījumi fokusējas uz efektīvu komunikāciju kā organizācijas labklājības (barometer or organization well-being) un funkcionēšanas rādītāju (Downs & Adrian, 2004, Downs & Hazen, 1977)
Ņemot vērā to, ka organizācija arī ir grupa, tad pēdējos gados pētījumi organizācijās tiek aplūkoti no sociālās identitātes aspekta (Hogg, Abrams, Otten & Hinkle, 2004; Ashforth & Mael, 1989; Haslam, 2004; Knippenberg & Hogg, 2001). Ir pētījumi par komunikācijas lomu saistībā ar sociālo identitāti. Spēcīga identifikācija ar organizāciju paredz daudzus pozitīvus rezultātus, tajā skaitā arī labāku komunikāciju (Scott, 2007).
Tiek pētīta arī dažādu komunikācijas kanālu izvēle un informācijas uztvere atkarībā no šim kanāliem. Tajā skaitā arī tiek apskatīts jautājums par uzticēšanos vadītājam un saistību ar apmierinātību ar komunikāciju (Byrne & LeMay, 2006). Pētījumi liecina, ka informācija no vadītāja ir būtiska organizācijas komunikācijas uztveršanā (Young & Post, 1993 kā minēts Byrne & LeMay, 2006 ). Uzticēšanās ir svarīgs elements atvērtai un precīzai komunikācijai (Read, 1962 kā minēts Byrne & LeMay, 2006).
Maģistra darba pētījuma mērķis ir izpētīt, kāda ir saistība starp apmierinātību ar komunikāciju organizācijā ar uzticēšanos vadītājam un identifikāciju ar organizāciju.

Komunikācija organizācijā
Organizācijas iekšējā komunikācija ir salīdzinoši jauna izpētes joma tieši no apmierinātības aspekta, lielākoties līdz šim pētīta tādos aspektos kā komunikācijas tīkli, formālā/neformālā komunikācija, komunikācijas klimats, vadības loma un vadīšanas stili, motivācija, konfliktu menedžments un tamlīdzīgi. Atkarībā no izpētes virziena dažādi autori organizācijas komunikāciju ir definējuši atšķirīgi, īpaši uzsverot kādu no minētajiem aspektiem.
Komunikācija aptver visas komunikācijas un informācijas attiecības uzņēmumā – starp vadītājiem un darbiniekiem, darbinieku savstarpējā komunikāciju, formālo un neformālo komunikāciju, sabiedrisko un privāto komunikāciju, individuālo un masu komunikāciju, personisko komunikāciju un komunikāciju ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1122244
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация