Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:899861
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.08.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 27 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Ilgtspējīga ekonomika    5
1.1.  Ilgtspējīgas ekonomikas jēdziens    5
1.2.  Vide un ekonomika    7
2.1.  Aprites ekonomikas attīstība Latvijā    15
2.3.  Resursu izmantošana Latvijā    22
  Secinājumi    27
  Priekšlikumi    28
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    29
  Pielikums    32
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Latvijai var būt problēmas līdz 2025.gadam palielināt pārstrādāto atkritumu apjomu līdz 65% kā to paredz Eiropas Savienības noteikumi, jo 2016.gadā pārstrādāti tika 47% atkritumu.
2. Lai samazinātu sākotnējās depozīta sistēmas ieviešanas izmaksas, kuras varētu būt no 24,2 līdz 36,6 miljoniem eiro, ieteicams sekot Lietuvas piemēram un vismaz sākotnēji taromātus nomāt.
3. Ieviešot depozīta sistēmu, atkritumu apsaimniekošanas izmaksas uz vienu tonnu atkritumu palielinātos aptuveni 6,6 reizes; ražotāju izmaksas attiecībā uz iepakojumu palielinātos 2,2 reizes, kā arī sistēmas nodrošināšanai nepieciešamas tirgotāju investīcijas; depozīta sistēmas apsaimniekošanas maksa palielinās produkta cenu patērētājam.
4. Depozīta sistēma varētu palielināt kopējos iepakojuma pārstrādes rādītājus par 2% (VARAM dati), kas ir nepietiekami, lai nodrošinātu Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas par iepakojuma pārstrādes īpatsvaru 2030. gadam uzstādītos mērķrādītājus, tāpēc papildus būtu nepieciešams investēt dalītās atkritumu vākšanas sistēmā.
5. Resursu produktivitāte, kas ir nozīmīgs ekonomikas ilgtspējas rādītājs, Latvijā 2016. gadā bija 4 reizes zemāka kā vidēji Eiropas Savienībā, kur tā bija 2 EUR/kg, turpretim Latvijā 0,5 EUR/kg, kas kopumā norāda uz neilgtspējīgu resursu patēriņu un zemu tehnoloģiju nozaru izplatību ražošanā.
6. Lai nodrošinātu valsts ekonomisko izaugsmi nākotnē, nepieciešams palielināt resursu produktivitāti, kas nodrošinās valsts konkurētspēju nākotnē un palīdzēs uzturēt augstu dzīves līmeni jeb labklājību.
7. Lai sasniegtu augstāku produktivitātes līmeni, nepieciešams pārdalīt resursus augstākas pievienotās vērtības produktu ražošanai uzņēmumu līmenī un pārorientēt tautsaimniecības struktūru par labu nozarēm ar augstu pievienoto vērtību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация