Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:478520
 
Оценка:
Опубликованно: 10.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aristotelis dzīvojis 384 – 322. gadā pirms Kristus. Dzimis Stagīrā, Maķedonijas valdnieka galma ārsta ģimenē. Bērnībā Aristotelis audzis kopā ar Maķedonijas Valdnieka, Aminta II dēlu – Filipu II. Sakari ar valdnieka ģimeni Aristotelim saglabājās visa mūža garumā.
Piecpadsmit gadu vecumā Aristotelis zaudēja abus vecākus un palika aizbildņu apgādībā. Divus gadus vēlāk viņš devās uz vienu no tā laika ievērojamākajiem senās Grieķijas kultūras centriem – Atēnām, kur tolaik darbojās Platona akadēmija. Tieši šeit sākās Aristoteļa izglītošanās dažādās jomās. Akadēmijā Aristotelis, sākumā kā skolnieks pēc tam kā pasniedzējs, aizvadīja 20 gadus. Platons un Aristotelis dziļi cienīja viens otru, tomēr, atšķirībā no daudziem citiem Platona skolniekiem, kuri kļuva par pilnīgu sava pasniedzēja piekritēju, Aristotelis dažos jautājumos uzdrošinājās oponēt Platonam, it īpaši viņu domas dalījās jautājumos, kas skar pasaules uzskatu. Daži šo viedokļu atšķirību pamato ar palielo Platona un Aristoteļa gadu starpību un, līdz ar to, arī dažādo pasaules uztveri, citi kā iemeslu min to, ka, stājoties akadēmijā, Aristotelis jau bija šo to pieredzējis, viņam jau bija pašam savas domas.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация