Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:488112
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Bilances posteņu absolūto un relatīvo rādītāju izmaiņu analīze   
2.  Finanšu stabilitātes un maksātspējas izvērtēšana   
3.  Bilances posteņu grupējums pēc to likviditātes un saistību dzēšanas termiņa, milj. Ls   
4.  Līdzekļu aprites (ekonomiskās aktivitātes) rādītāji   
5.  Rentabilitātes analīze   
6.  Bankrota iespējamības izvērtēšana   
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
1. Bilances absolūto un relatīvo rādītāju izmaiņu analīze rāda, ka uzņēmumam ir labvēlīgas attīstības tendences bilances struktūras izmaiņās.
2. Līdz 2010. gadam A/S „Latvijas Gāze” bilances kopsumma ir samazinājusies jau kopš 2008. gada, sasniedzot 87.34 % no tās vērtības 2008. gadā.
3. Bilances posteņos ir notikušas labvēlīgas pārmaiņas līdz 2010. gadam. Ir samazinājušies krājumi, debitori, kā arī kopējie kreditori un uzņēmumam nav ilgtermiņa aizņēmumi no kredītiestādēm, savukārt ir pieauguši pamatlīdzekļi.
4. A/S „Latvijas Gāze” apgrozāmo līdzekļu sastāvā vērojamas pozitīvas pārmaiņas līdz 2010. gadam, jo ir samazinājies kopējo krājumu īpatsvars par 15.47%, samazinājušies debitori par 0.27%, pieaudzis naudas īpatsvars par 7.42%.
5. Nelabvēlīgi ir pieaudzis pircēju un pasūtītāju parādu īpatsvars par 3.80% līdz 2010. gadam, salīdzinot ar 2009. gadu. Tomēr šis rādītājs ir būtiski pieaudzis dēļ aukstās ziemas 2010. gadā un ekonomiski līdz galam nestabilo situāciju ar pakalpojuma saņēmēju maksātspēju. Nepieciešams ieviest risinājumus šajā situācijas uzlabošanā, lai turpmāk neveidotos tik liels debitoru parāda īpatsvars bilances kopsummā.
6. Ir ļoti liels pašu apgrozāmo līdzekļu, kā arī pašu un ilgtermiņa aizņemto līdzekļu iztrūkums, savukārt nav veidoti ražošanas rezervju izmaksu veidošanas avotu pārpalikumi
7. A/S „Latvijas Gāze” rentabilitātes rādītājs 2010. gada beigās ir pozitīvs, tomēr uzņēmums nav uzskatāms par rentablu, jo normālai ta attīstībai rentabilitātes līmenis ir nepieciešams vismaz četras reizes lielāks.
8. A/S „Latvijas Gāze” finansiālais stāvoklis 2010. gadā tiek vērtēts ka nestabils, tomēr situācija kopš 2008. gada ir uzlabojusies.
9. Autonomijas koeficients līdz 2010. gadam ir pieaudzis līdz 0.79 ,kas vērtējams pozitīvi, jo koeficients izsaka kādu daļu no kopkapitāla veido pašu kapitāls. Koeficients vienmērīgi ir palielinājies sākot no 2008. gada.
10. Pozitīvs pieaugums ir investīciju seguma koeficientam, kas 2010. gadā ir sasniedzis 0.90 punktus un raksturo, ka 90% no aktīviem tiek finansēti no pašu līdzekļiem.
11. Bilance netiek uzskatīta par likvīdu 2010.gadā, jo trešās un ceturtās aktīvu un pasīvu grupas attiecīgo kopsummu saīdzinājums neatbilst likvīdas bilances nosacījumiem. Šāda sakarība norāda, ka A/S „Latvijas Gāze” nepastāv minimāli finansiālās stabilitātes nosacījumu ievērošana. Ir nepieciešama strauja risinājuma meklēšana, lai bilances grupu attiecība nebūtu tik krasi atšķirīga un uzņēmums spētu pēc iespējams ātrak sasniegt likvīdu bilances plānojumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация