Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:844312
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Noslēguma konferencē, kura tika rīkota 1975. gada novembrī ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas ekonomiskās komisijas (ANO/EEK) atbalstu, tika iesniegta 1975. gada Autoceļu Starptautisko pārvadājumu konvencija (turpmāk tekstā ASP konvencija), kura stājās spēkā 1978. gadā. Kopš šī laika tā paliek viena no iedarbīgākajām starptautiskajām transporta konvencijām un faktiski vienīga universālā tranzīta sistēma. Galvenās 1975. gada ASP Konvencijas idejas un principi lika pamatus daudzām citām tranzīta sistēmām, un tādā veidā tieši vai netieši 1975. gada ASP Konvencija veicināja starptautisko transporta pārvadājumu vienkāršošanu kopumā, it sevišķi attiecībā uz automašīnu pārvadājumiem, ne tikai Eiropā un Vidējos Austrumos, bet arī tādos reģionos, kā Āfrika un Latīņamerika.
Ikviens, kas ceļoja pa Eiropas ceļiem, zina, kas ir TIR tabula, kura piestiprināta pie tūkstošiem kravas automašīnu un piekabju. Zilā tabula ar baltu ierakstu “TIR” ir savdabīga caurlaide, kas vienkāršo un paātrina starptautisko kravu pārvadāšanu.
1995. gadā 1975. gada ASP Konvencija nosvinēja savu 20-gadu jubileju. Šis notikums ļāva vēl reiz atzīmēt priekšrocības, kuras piedāvā ASP sistēma saviem dalībniekiem, un izdarīt dažas nākotnes prognozes.


Izveidošanas vēsture


Darbs pie ASP Muitas tranzīta sistēmas izveidošanas sākās ar Eiropas ekonomiskās komisijas atbalstu drīz pēc Otrā Pasaules kara beigām. Pirmo ASP vienošanos parakstīja vairākas Eiropas valstis 1949. gadā. Šīs vienošanās sekmes nosacīja ASP Konvencijas pieņemšanu ar Eiropas ekonomiskās komisijas Transporta komiteju 1959. gadā. Jau 1960. gadā Konvencija stājās spēkā. Pirmā ASP Konvencija tika pabeigta 1975. gadā, ievērojot Sistēmas izmantošanas gaitā uzkrāto pieredzi, tehniskos jaunievedumus, muitas un transporta noteikumu izmaiņas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация