Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:761129
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ikviens cilvēks šajā pasaulē uztver un pārstrādā ļoti daudz dažādas informācijas un, bez šaubām, savā sociālajā eksistencē cilvēks nepārtraukti sastopas ar nepieciešamību – izskaidrot dažādus notikumus, dažādas situācijas. Cenšoties izprast šo pasauli, indivīds izmanto dažādus jau iepriekš aprakstītus un varbūt pat zināmus mehānismus, kas padara cilvēka – indivīda pasauli saprotamāku un, līdz ar to, arī saprotamāku. Esot kontaktā ar citiem indivīdiem, cilvēks nepārtraukti analizē to, kas tiek novērots un cenšas izdarīt arī secinājumus par novērojamās uzvedības iemesliem (un tas dod viņam iespēju orientēties, prognozēt un arī kontrolēt dažādās situācijas).
Atribūcijas jēdziens:
Tulkojot no latīņu valodas – „attributio” – „pierakstīšana”. Kontrolējot pasaules attēlu, cilvēks lielākoties veido kauzālos (iemesla) skaidrojumus un šo procesu sauc par atribūciju (attribution). Kauzālās atribūcijas (causal sttribution) procesā – indivīds specifiski secina par konkrētās novērojamās savas un arī citu cilvēku uzvedības noteiktiem cēloņiem. Tādā veidā cilvēki rada (veido loģiskus spriedumus par tiem jautājumiem, kas sākas ar „kāpēc” (un cik gan daudz šādu „kāpēc” ir mūsu ikdienā, mūsu sabiedrībā!).
Mūsdienās atribūciju definē kā „secinājumu izdarīšanu par cilvēka uzvedības cēloņiem un viņa sociālajām attieksmēm, iekšējo vai ārējo rīcības cēloņu piedēvēšanu viņu uzvedībai”. Tomēr ļoti svarīgi ir pieminēt un saprast to, ka atribūcijas teorijas cenšas izprast kā indivīds interpretē ne tikai citu cilvēku uzvedību, bet arī savu uzvedību.
Atribūcijas teoriju un to terminoloģijas rašanās laiks – 20. gadsimta 50. – 60. gadi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация