Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:919487
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Skaņa    4
  Atskats vēsturē    5
  Mūzikas iedarbība    7
  Klasiskās mūzikas ietekme    10
  Mūzikas terapija    11
  Populārā mūzika un tās loma cilvēku dzīvē    12
  Aptaujas par mūzikas ietekmi uz cilvēku analīze    15
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    20
  Anotācija    21
  Annotation    22
  Aptauja par mūzikas ietekmi uz cilvēku    23
  Aptaujas par mūzikas ietekmi uz cilvēku rezultāti    24
Фрагмент работы

Cilvēku dzīve bez mūzikas nav iedomājama. Jau kopš seniem laikiem cilvēki visdažādākajās dzīves situācijās klausās mūziku. Arī mūsdienās mūs visur pavada mūzika: mājās, darbā, automašīnā, veikalā, kafejnīcā. Mūzika vienmēr ir bijusi un būs aktuāla. Tāpat kā viss apkārtējais – vide, kurā uzturamies, sabiedrība, televīzija, laika apstākļi, draugi, ģimene – arī mūzika acīmredzot ietekmē cilvēkus, vai mēs to vēlamies vai nē. Nereti, dzirdot kādu skaņdarbu, rodas vēlēšanās raudāt vai skaļi bļaut un ārdīties, citreiz mūzika vienkārši nomierina vai izraisa smaidu. Tātad dažāda mūzika dažādi ietekmē cilvēku domāšanu un izturēšanos. Vai ietekmē arī organismu? Kā tieši ietekmē? Un vai brīdī, kad klausāmies mūziku, mēs apzināmies, ka tiekam iespaidoti? Šādu domu un jautājumu vadītiem mums radās ideja rakstīt zinātnisko darbu par to, ko tieši mūzika dara ar cilvēkiem, kā mūzika iespaido cilvēkus.
Nedaudz bija dzirdēts par, tā saucamo, mūzikas terapiju – mūzikas izmantošanu dažādu slimību ārstēšanā. Bija interese uzzināt kaut ko vairāk par to. Bijām dzirdējuši faktu, ka klasiskā mūzika palielina intelektu. Vēlējāmies uzzināt vai pamatojumu šim apgalvojumam. Vēlējāmies uzzināt, vai cilvēki ikdienā klausās klasisko mūziku.
Mūsu mērķis bija noskaidrot, kā mūzika mūs ietekmē no bioloģiskā un emocionālā viedokļa, vēlējāmies uzzināt arī ko vairāk par klasisko mūziku un tās ietekmi. Lai šo visu noskaidrotu, rīkojām aptauju un meklējām dažādus materiālus internetā un mūzikas bibliotēkā. Liels bija pārsteigums, kad izrādījās, ka šādu materiālu bibliotēkā ir ļoti maz vai nav vispār. Vai tiešām cilvēkiem nekad nav bijusi vēlēšanās noskaidrot, vai mūzika mūs ietekmē un kā? Pārsvarā visi materiāli tika atrasti internetā angļu valodā – dažādi ārzemju zinātnieku pētījumi, cilvēku viedokļi, raksti no avīzēm - , kas arī ir mūsu pamatmateriāls.
Sākot strādāt pie šī darba, rīkojām aptauju, kurā piedalījās mūsu skolas audzēkņi, lai uzzinātu, kā cilvēkus ietekmē mūzika pēc viņu pašu domām. Jautājumi bija par to, kā mūzika ietekmē garastāvokli, darbu, vai viņi klausās klasisko mūziku u.tml. Ar aptaujas palīdzību galvenokārt vēlējāmies noskaidrot, cik pamatota ir teorija un vai tā atbilst īstenībai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация