Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:515199
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Audzēkņu adaptācijas pasākumi pirmsskolā    4
  Priekšlikumi    7
  Secinājumi    8
  Literatūras saraksts    9
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Viena no svarīgākajām lietām bērnam adaptācijas periodā ir vecāku un audzinātāja saskarsme, tai jābūt pozitīvai , lai bērns redz ka vecāki uzticas audzinātājam un līdz ar to bērnam radīsies drošības sajūta blakus audzinātājam.
2. Bērns jāiepazīstina ar bērnudārzu un nākamajām audzinātājām jau tad, kad vecāki atnākuši uz pārrunām ar pirmsskolas iestādes vadītāju, jāiet visiem kopā.
3. Pirms bērnudārza gaitu uzsākšanas, mājās jau vajadzētu pielāgot bērna dienas režīmu tam, kāds būs grupiņā, pakāpeniski pieradināt celties tikpat agri, cikos vajadzēs, kad būs jādodas uz dārziņu, jāradina gulēt diendusu.
4. Sagatavošanās posmā vecākiem vērts painteresēties, kādus ēdienus mēdz pasniegt dārziņā, un arī mājās sākt piedāvāt līdzīgus, lai bērns pierastu.
5. Vislabāk bērnu laist dārziņā no 3 gadu vecuma, jo šiem bērniem ir bijusi iespēja bieži kontaktēties ar saviem vienaudžiem, parasti šajā vecumā viņi ir gatavi doties uz dārziņu, jo ir jau pārdzīvojis posmu, kad citus vienaudžus uztver kā konkurentus, iemācījušies dalīties ar rotaļlietām.
6. Bērniem ir nepieciešami rituāli ievērojot aptuveni vienu un to pašu laiku vai arī vienas un tās paša darbības (rīta rituāls, ēšana, diendusa, atvadas utt.). Tā viņi jūtas droši un zina kas notiks.
7. Lai adaptācija laiks būtu veiksmīgs, apmeklējumam dārziņā jābūt regulāram un vienādam. Bērnudārzs ir jāapmeklē katru dienu. Pirmās dienās tās var būt tikai dažas stundiņas, bet katru dienu un vēlams vienā laikā. Brīvdienas var ņemt tad, kad bērns jau ir paaudzies un adaptācijas laiks jau pārdzīvots.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация