Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:692363
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Sodu sistēma    5
3.  Sodu veidi    5
3.1.  Nāves sods    5
3.2.  Brīvības atņemšana    6
3.3.  Arests    6
3.4.  Naudas sods    6
3.5.  Mantas konfiskācija    8
3.6.  Piespiedu darbs un izraidīšana no valsts    8
3.7.  Tiesību ierobežošana    9
3.8.  Policijas kontrole    10
5.  Atbrīvošana no kriminālatbildības un soda    18
6.  Kopsavilkums    22
7.  Izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts    24
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
1. Tikai Latvijas Krimināllikumā dots soda jēdziens un noteikti soda mērķi.
2. Austrijas Kriminālkodeksa sodu sistēma tiek noteikta trešā sadaļā „Sodi, labuma izņemšana, priekšmetu konfiskācija un preventīvie līdzekļi” un tie nav izveidoti kādās grupās. Savukārt, Latvijas Krimināllikumā tie ir sadalīti pamatsodos un papildsodos.
3. Austrijas Kriminālkodeksā arests kā kriminālsoda veids nav paredzēts.
4. Austrijas Kriminālkodeksā naudas soda reglamentācija ir diezgan skopa. Austrijas Kriminālkodeksa tiek akceptēts progresīvāks un iedarbīgāks naudas soda noteikšanas princips – t.s. „dienas naudas sods”, kuru aprēķina no vainīgās personas reālajiem dienas ienākumiem.. Savukārt, Latvijas juridiskajā literatūrā diezgan sen jau spriests par to, ka vajadzētu arī Latvijas Krimināllikuma ieviest naudas soda dienas likmi. Tomēr, no otras puses, pastāv grūtības tā aprēķināšanā. Taču tāda veida iebildumi nevar būt nopietns šķērslis noteikt dienas naudu Krimināllikumā, jo pastāv pozitīva prakse Centrāleiropas un Ziemeļvalstīs.
5. Austrijas KK mantas konfiskācija un noziedzīgi iegūta labuma izņemšanas nav pieskaitīti sodiem. Tādi ir tikai brīvības atņemšana un naudas sods.
6. Austrijas KK tiesību ierobežošana kā soda veids nav paredzēta. Kā preventīvais līdzeklis Austrijas KK 27.§ paredzēta atstādināšana no amata vai citas notiesāšanas juridiskās sekas.
7. Saskaņā ar KL aizliegums kandidēt Saeimas, Eiropas Parlamenta, republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanās ir papildsods, kuru piespriež tiesa uz laiku no diviem līdz četriem gadiem personai, kas izdarījusi noziedzīgu nodarījumu pret valsti. Austrijas KL ir paredzēta tikai vēlēšanu tiesību atņemšana.
8. Austrijas KK paredzēti ietekmēšanas līdzekļi, kas nav kriminālsodi, bet piemērojami patstāvīgi vai kopa ar sodiem, ko piespiež par izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Parasti tie paredzēti Austrijas KK atsevišķās nodaļās vai pantos citu nodaļu ietveros.
9. Austrijas KK satur īpašus mīkstinošus apstākļus, no kuriem vairāki ir tādi, kas nav ietverti KL. Atšķirīgi ir arī tas, ka šie atbildību mīkstinošie apstākļi Austrijas KK paragrāfu secībā seko aiz sevišķi pastiprinošajiem apstākļiem.
10. Par sevišķi mīkstinošiem apstākļiem atzīstams, piemēram, tas, ka nodarījuma izdarītājs to izdarījis pēc astoņpadsmit gadu vecuma sasniegšanas līdz divdesmit viena gada vecumam.
11. Soda noteikšana par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem reglamentēta gan Austrijas Kriminālkodeksā, gan Krimināllikumā.
12. Nosacīta notiesāšana pēc būtības paredzēta gan Austrijas KK, gan KL. Raksturīgi, ka atšķirībā no KL Austrijas KK nosacīta notiesāšana reglamentēta ļoti izvērsti, ietverot tajā ne tikai šī krimināltiesību institūta materiālās normas, bet arī procesuālos nu nosacītas notiesāšanas izpildes un kontroles nosacījumus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1306809
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация