Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:745158
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Autoratlīdzības summas tiek sadalītas pēc tā, cik daudz katra puse darbu ir veikusi un ieguldījusi. Īpaša uzmanība tam ir jāpievērš tieši tādēļ, ka iesniegšanas process ir neatgriezenisks un nemaināms. Ikviens oriģinālmūzikas darbs ir novērtējams un pielīzināms 100%.
Radio, televīzijas, koncertu rīkotāji, teātri un izdevniecības iesniedz pilna apjoma programmas, un AKKA/LAA sadala atlīdzību par konkrēta darba konkrētu lietojumu. Savukārt ir arī tādas autoru darbu izmantotāju grupas, kas šādas atskaites neiesniedz – kafejnīcas, veikali, restorāni, frizētavas un līdzīgas iestādes, kurās galvenokārt skan radio un televīzija vai tiek atskaņoti CD ieraksti un kuru maksātās autoratlīdzības summas salīdzinoši nav lielas. Šo izmantotāju grupu atlīdzību sadala saskaņā ar raidorganizāciju iesniegtajām programmām. (https://www.akka-laa.lv/lv/par-autortiesibam/autoratlidzibas-iekasesana-sadale-un-izmaksa/)
Atlīdzība autoriem tiek sadalīta saskaņā ar izmantotāju iesniegtajām atskaitēm, līdz ar to liela nozīme ir tam, cik tās ir precīzas. Ņemot vērā atskaites informāciju un tās precizitāti, tiek aprēķināta atlīdzība katram autoram.
Autortiesības spēlē nozīmīgu lomu radošā darba darītāju pienācīgā atalgošanā par viņu pienesumu kultūrā un uz zināšanām balstītas sabiedrības attīstībā. Tāpat autortiesības nodrošina iespēju atgūt darbu radīšanā ieguldītos līdzekļus un gūt ienākumus nākamo darbu radīšanai. Turklāt autortiesības kalpo kā svarīgs kultūrpolitikas instruments, kas dod iespēju nodrošināt māksliniekiem augstāku sociālās aizsardzības līmeni un finansēt kultūras projektus, kā arī veicināt kultūras eksportu. Uz zināšanām balstītas ekonomikas laikmetā autortiesības veicina sabiedrības labklājību un valsts ekonomisko izaugsmi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1388651
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация