Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Balvu rajona Baltinavas pagasta tūrisma resursu analīze un iespējamais tūrisma produkta piedāvājums

     

    Реферат10 Туризм

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:521656
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Baltinavas pagastā esošās tūristu piesaistes    4
  Jauns tūrisma produkts Baltinavas pagastā    11
  Izmantotie informācijas avoti    13
Фрагмент работы

Ievads

Balvu rajons atrodas Latvijas ziemeļaustrumu daļā, Latgales ziemeļos. Balvu rajons ir nepietiekami popularizēts un tūristiem maz pazīstams. Te nav tik daudz tradicionālo Latgales ezeru, reljefs ir pārsvarā līdzens. Dabas bagātības ir mitrie meži, purvi, kam jau piešķirts Eiropas nozīmes teritoriju statuss. Rajonā ir 17 valsts nozīmes īpaši aizsargājamie dabas objekti un teritorijas. Arī Latgales senās tradīcijas un kultūra atstājusi ietekmi uz rajona daudzveidīgo folkloru. Tā kā Balvu rajons atrodas samērā tālu no Rīgas (aptuveni 219 km), tad šeit neskartas ir saglabājušās dabas un kultūras vērtības, kas zudušas citās Latvijas vietās. Diemžēl šobrīd šis skaistais rajons tiek nepamatoti aizmirsts, statistikā parādās, ka bezdarba līmenis Balvu rajonā 2009.g. februārī bijis 15,5%. Protams, tas liecina par infrastruktūras trūkumu, par to, ka cilvēkiem nav kur strādāt.
Izvēlējos pētīt Balvu rajonu un Baltinavas pagastu, jo šeit dzīvoja mans vectēvs un viņa senči jau no 19. gs. Baltinavas pagasts atrodas Balvu rajona dienvidaustrumos. Baltinava kā apdzīvota vieta pirmo reizi minēta 1760.g. Es zinu to, ka Baltinavā un Balvu rajonā cilvēki ir ļoti čakli, mīl savu novadu, zemi, ciena un godā no paaudzes paaudzē savas tradīcijas. Pagasta ģeogrāfiskais stāvoklis, kas no vienas puses ir mīnuss tūrisma attīstībai, tas ir lielais attālums no Rīgas, var būt arī ļoti interesants un izmantojams tūrismā no otras puses – neskartā daba un senās tradīcijas novadā, saglabātās kultūras īpatnības. Baltinavas pagastā ir latgaļu ciemiem raksturīgā senatnīga koka apbūve. Pagasta iedzīvotāji ir ļoti viesmīlīgi, priecājās par katru atbraucēju, kas uzreiz pārtaps par gaidītu viesi. Mūsdienās attālums vairs nav kavējošais faktors, jo apvidus automobiļi var izbraukt arī lauku ceļus, tātad tūrismu šajā pagastā nepieciešams attīstīt. Baltinavas pagasts tautās izskanējis ar ikgadēju kultūras pasākumu klāstu, koros īpašu vietu ieņem Balvu rajona mūziķu saiets ‘’Osvalds’’. 2008. gadā ‘’Osvaldu’’ apmeklēja 2500 cilvēku.
Saskaņā ar reģiona struktūrplāna nostādnēm attiecībā uz lauku teritoriju attīstību Latgalē, Baltinavas pagasta turpmākās izmantošanas nosacījumu izstrādes pamatā kā svarīgākie ir ņemti vērā sekojoši pamatprincipi: nodarbju dažādošanas iespēju veicināšana un Latgalei raksturīgās ainavas un apdzīvojuma struktūras saglabāšana, esošā centra saglabāšana un attīstības veicināšana.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1121203
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация