Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:160798
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.1.  Centrālā banka    4
1.2.  Komercbankas    6
1.3.  Speciālās un investīciju bankas, pārējās kredītiestādes    8
2.1.  Latvijas banka    9
2.1.1.  Latvijas Bankas struktūra    9
2.1.2.  Latvijas Bankas uzdevumi    9
2.2.  Latvijas Bankas monetārā politika    9
2.2.1.  Monetārās politikas galvenais mērķis    9
2.2.2.  Monetārās politikas stratēģija un valūtas kursa politika    10
2.2.3.  Fiksētā valūtas kursa stratēģijas priekšrocības    10
2.2.4.  Monetārās politikas instrumenti    10
2.2.5.  Latvijas Bankas monetārā politikas izmainīšana Latvijai iestājoties ES un EMS.    11
3.  Latvijas banku darbība    12
3.1.  Vispārīgā informācija    12
3.2.  Tirgus koncentrācija    12
3.3.  Aktīvu un pasīvu struktūra    13
3.4.  Darbības rādītāji    15
3.5.  Ienākumu un izdevumu struktūra    15
4.1.  Kredīts    18
4.2.  Kreditēšanas priekšnoteikumi.    19
4.3.  Kreditēšanas pamatprincipi.    19
4.4.  Kredīta formas.    22
4.5.  Pārskats par kredītiem    25
4.5.1.  Kredītu veidi    25
4.5.2.  Kredītu termiņstruktūra    25
4.5.3.  Kredītu kvalitāte    25
5.1.  Banku naudas veidošanas mehānisms. Naudas reizinātājs (multiplikators)    27
  Secinājumi un priekšlikumi    30
  Izmantotās literatūras saraksts    31
Фрагмент работы

Dzīvojot mūsdienu sabiedrībā, cilvēkam ir nepieciešams veiksmīgi un tālredzīgi orientēties apkārtējā vidē. Nepieciešams saprast un prast analizēt dažādas situācijas un apstākļus. Mūs ieskauj visdažādākās lietas, un, lai veiksmīgi spētu izdzīvot, ir jāprot tās kontrolēt, un to var tikai ar zināšanām. Viena no šādām lietām ir banku sistēma un būtība. Šajā darbā izklāstītas teorētiskās zināšanas par banku sistēmu, būtību un to funkcijām. Dažādie banku veidi, kreditēšanas iespējas, aizdevumi un risks, kas saistās ar to – nepieciešams saprast, lai veiksmīgi varētu iesaistīties mūsdienu sabiedrībā un, protams, pelnīt naudu. Latvijā ir dažādi banku veidi un plašais to piedāvāto pakalpojumu klāsts ir salīdzinoši neilgi – kopš neatkarības atgūšanas. Tāpēc banku būtība ir viena no pirmajām lietām, ko būtu vērts iemācīties un saprast, jo tuvākajā nākotnē banku sistēmai būs daudz svarīgāki mērķi un uzdevumi. Katram jaunam uzņēmējam, kas vēlēsies veiksmīgi darboties sevis izvēlētajā nozarē, gribot vai negribot nāksies sastapties ar bankām un to darbību. Tāpēc zināšanas šajā jomā ir pat ļoti nepieciešamas, un tās ir apgūstamas jau no pašiem pamatiem, kas arī ir izklāstīti šajā darbā. Šis darbs varētu būt kā sākuma mācību līdzeklis veiksmīgai karjerai un naudas pelnīšanai, jo tajā ir apkopots virspusējs banku darbības apskats, kas sniedz vispārēju informāciju par banku un tās struktūru. Banku būtība un darbība ir kā ķēde, kur katrs posms papildina nākošo un savieno to ar iepriekšējo. Un tajā pašā laikā banku darbība ir interesanta lieta valsts ekonomikas regulēšanā. Tāpēc daudziem šis darbs būtu ne tikai interesants, bet arī nepieciešams, lai turpmāk orientētos ekonomiskā vidē. Un, galvenokārt, tieši tāpēc autors izvēlējās šo tēmu, lai izklāstītu to savā darbā.
Katras valsts banku sistēmas galvenais un centrālais posms ir centrālā banka. Vairumā valstu tā ir neatkarīga banka, kas ir likumdevēja pārziņā. Tai ir monopoltiesības izlaist naudu apgrozībā un regulēt tās kustību valstī. Centrālās bankas funkcijas ir šādas [5, 86]:
1. naudas emisija un naudas apgrozības regulēšana;
2. valsts kasiera funkcija;
3. banku bankas funkcija;
4. ekonomikas regulēšana ar naudas un kredīta metodēm.
Naudas emisijas un naudas apgrozības regulēšana ir senākā un viena no svarīgākajām centrālo banku funkcijām. Likums nosaka, ka centrālai bankai ir monopoltiesības izlaist naudu apgrozībā. Dažās valstīs ir saglabājies otrs emisijas centrs, t.i., Finansu ministrija, kas izlaiž valsts kases zīmes.
Centrālajā bankā ir atvērti centrālo un vietējo valsts pārvaldes orgānu, kā arī valsts kases tekošie konti brīvo naudas līdzekļu glabāšanai. Tā veic visas operācijas, kas ir saistītas ar valsts līdzekļu saņemšanu, izlietošanu un glabāšanu. Centrālā banka veic arī visas operācijas, kas ir saistītas ar valsts vērtspapīriem, piešķir valstij kredītus.
Centrālā banka neapkalpo uzņēmumus un fiziskas personas, bet tās klienti ir komercbankas un citas kredītiestādes, tāpēc arī centrālo banku dēvē par “banku banku”. Komercbankas un kredītiestādes centrālajā bankā glabā savas rezerves, kuras ir obligātas un noteiktas ar likumu. Centrālā banka izsniedz arī aizdevumus komercbankām un kredītiestādēm.
Ekonomikas regulēšana ar naudas un kredīta metodēm ir pasākumu kopums, kuru īstenojot centrālā banka izmaina naudas daudzumu apgrozībā, banku kredīta lielumu, procentu likmes un citus naudas apgrozības un aizdevumu kapitāla tirgus rādītājus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация