Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:893535
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2000.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Obligācijas vispārīgs raksturojums    5
2.1.  Vidējo termiņu obligācijas    9
2.2.  Krājobligācijas    12
2.3.  Municipālās obligācijas    13
2.4.  Mērķa municipālās obligācijas    16
2.5.  Korporāciju obligācijas    17
2.6.  Konvertējamās obligācijas    18
3.  Finansu aprēķini obligāciju tirgū    20
3.1.  Obligācijas vērtība    20
3.2.  Obligācijas ienesīguma mērīšana    23
3.3.  Obligācijas cena sarežģītākās situācijās    27
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    29
Фрагмент работы

Šī darba temata aktualitāti nevar bāzēt uz mūsu valsts pašreizējo vērtspapīru tirgu. Piemēri obligāciju veidiem, par kuriem ies runa kursa darbā, tiks ņemti no ārzemju tirgu pieredzes, pamatā no Krievijas un ASV obligāciju tirgiem, kur šiem vērtspapīriem ir rietni plašāks apgrozījums.
Latvijā obligāciju tirgus izpaužas valsts iekšējā aizņēmuma izlaistajās bezkuponu obligācijās, kuras iepērk komercbankas. Šīs obligācijas privātajā sektorā praktiski nenonāk, tāpēc mūsu valsts obligāciju tirgu var uzskatīt par ļoti neattīstītu ne tikai obligāciju dažādības ziņā, bet arī šaurās izplatības nozīmē.
Kursa darba mērķis ir dot aptverošu raksturojumu mūsdienās apgrozībā esošo obligāciju pamatveidos, raksturojot tās no to iegādes, izplatības un dzēšanas pusēm. Darbs nepretendē uz pilnīgu un visaptverošu informācijas kapacitāti. Darbā apskatīti tikai galvenie obligāciju veidi, nesaistot tās ar konkrētu valsti, kurā tās tiek izlaistas apgrozībā, lai izvairītos no liekas analīzes un informācijas apjoma par lokālām problēmām, kas nekādi neattiecas uz mūsu valsti.
Tādejādi var teikt, ka darbs veidots par vērtspapīriem, kuri varētu tikt izplatīti arī mūsu valstī, bet pagaidām kaut kādu iemeslu dēļ šī iespēja nav realizējusies. Citu veidu obligāciju potenciālajiem izplatītājiem būtu jāizvēlas kāds no obligāciju veidiem būtu optimālākais naudas iegūšanas veids, ņemot vērā katra veida īpatnības, kuras arī ir aprakstītas šajā darbā.
Darba mērķa sasniegšanai bija nepieciešams veikt sekojošus uzdevumus: balstoties uz pieejamo literatūru, atklāt obligāciju būtību, veidus, to īpatnības, iemeslus to nepopularitātei Latvijā.
Lai sasniegtu iepriekš izvirzīto kursa darba mērķi, autoram bija jāsaskaras ar problēmām, kuras ir likumsakarīgas mūsu valstī, kur kā jau minēts obligācijas nav īpaši populārs vērtspapīrs. Visupirms jāsaka, ka latviešu valodā praktiski nav speciālas literatūras par šo tēmu, jāaprobežojas tikai ar atsevišķām atsaucēm par obligācijām vispār avotos par citām tēmām.
Krievu valodā stāvoklis nav tik kritisks, kaut gan ir jāatzīst, ka atsevišķa grāmata par izvirzīto tēmu arī nebija pieejama. Ar atzinību ir jāatsaucās uz zinātniskajiem rakstiem Krievijas žurnālos, kuros detalizēti tiek analizēts stāvoklis šīs valsts vērtspapīru to skaitā arī obligāciju tirgū. Kaut arī atsevišķi Krievijas ekonomisti atzīst savas valsts obligāciju tirgu par ne īpaši attīstītu (ņemot vērā valsts mērogus un ietekmi pasaules finansu tirgū), tomēr tas dod pietiekami plašu informācijas apjomu par tik dzirdēto, bet joprojām mums vēl tik nepazīstamo vērtspapīru.
Citās svešvalodās iespējamais informācijas apjoms netika pētīts autora nepietiekamo valodu zināšanu dēļ. Latvijā arī ir bijuši pāris raksti par šo tēmu, tomēr tie nav atzīstami par zinātniskā darbā izmantojamajiem.
Kursa darba izpildei tika izmantota speciālā ekonomiskā mācību literatūra, zinātniski pētnieciskie raksti kā arī skaidrojošā vārdnīca.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1178173
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация