Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:620169
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Jaundzimušā vecumposma raksturojums    4
2.  Mazuļa barošana    5
2.1.  Mātes piens    5
2.2.  Zīdīšana    5
2.3.  Pirmās zīdīšanas reizes    6
2.4.  Zīdīšanas laiks un ilgums    6
2.5.  Gaisa atgrūšana    7
3.  Zīdīšanas problēmas    8
4.  Nobeigums    9
5.  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Piedzimstot bērniņam, vecākiem, īpaši māmiņai, sākas jauns posms, pavērsiens dzīvē. Skaistie patīkamie mirkļi kļūst vairāk. Īpaši pašā sākumā, kad mazais ir tikko dzimis, kad būs nepieciešams vislielākais kontakts. Un to var rast tieši zīdīšanas laikā. Tomēr bieži vien gadās, ka tieši informācijas trūkuma dēļ jaunā māmiņa jūtas nedroša, emocionāli nestabila. Būtu labi, ja jaunās māmiņas jau iepriekš sevi izglītotu ar dažādiem jautājumiem. Lai arī šodien tā vairs nav problēma, tomēr vēl ir jaunās ģimenes, kuras neko iepriekš nav zinājušas, piemēram, par zīdīšanu, tās problēmām.
Tā kā kļūšana par māmiņu man vēl priekšā, tāpēc referātu nolēmu rakstīt par tēmu „Mazā zīdīšana un ar to saistītās problēmas”, lai, kad pienāks skaistais laiks, justos droša, jo jau zināms informācijas daudzums būs apgūts.
Par sava darba mērķi sev izvirzīju noskaidrot, kā notiek zīdīšana, kādas ir problēmas, kas saistītas ar zīdīšanu. Bet, lai sasniegtu izvirzīto mērķi, ir nepieciešami uzdevumi:
 analizēt literatūru par zīdīšanu;
 analizēt literatūru par jaundzimušo vecumposmu;
 izzināt dažas problēmas, kas saistītas ar zīdīšanu.

Kā galveno darba metodi izmantoju literatūras analīzi. To darot, sapratu, ka šo tēmu var izvērst ļoti plaši, tāpēc manā darbā ir atspoguļoti tikai svarīgākie momenti.
Referātā galvenokārt izmantoju žurnālu MansMazais un dažādas grāmatas par jaundzimušo aprūpi un kopšanu.
Bērniņa nākšana pasaulē ir skaists un neaizmirstams laiks. Šķiet, ka dienas gaismu ir ieraudzījis pavisam mazs ķipariņš, un ilgs laiks paies, kamēr viņš kļūs liels. No vienas puses tam var piekrist, jo līdz brīdim, kamēr mūsu atvasīte uzsāk patstāvīgu dzīvi, jāpaiet vēl ir krietnam laiciņam. Tomēr nav arī noslēpums tas, ka bērni izaug ļoti ātri. Īpaši to var novērot pirmajā dzīves gadiņā.
Bērniņš kļūst pat pusotru reizi garāks un divas reizes smagāks. Pašos pirmajos mēnešos bērns aug visātrāk, vēlāk augšanas temps samazinās. Manuprāt, to ietekmē divi fakti:

Pirmajā dzīves gadā bērns saņem lielu emocionālo kontaktu no saviem vecākiem, īpaši mātes (vai no cilvēka, kas to aprūpē, piemēram, audžuģimenē). To pierāda kāda pētījuma rezultāti: bērnunamā augušie bērni attīstās lēnāk nekā audžuģimenēs augušie. Tas pierāda to, ka bērnunamā bērniem emocionālais kontakts ar pieaugušo ir mazāks, jo bērnu tur ir daudz. Turklāt cilvēki, kas tur strādā vienkārši dara savu darbu. Ir pierādīts arī tas, ja bērnu audzina vienaldzīgs, vēss cilvēks, tad bērns var lēnāk attīstīties un būt uzņēmīgās pret slimībām.
Tieši pirmajā gadā bērni saņem mātes pienu. Zīdīšana bērna veselībai un attīstībai ir ļoti nozīmīgs posms, jo mātes piens satur antivielas, kas bērnam nodrošina imunitāti pret tām slimībās, pret kurām ir imunitāte arī mātei. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация