Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:399211
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Personības attīstību ietekmē iedzimtība, sociālā vide, mērķtiecīga audzināšana un apzināta pašaudzināšana. Tie ir faktori, kas būtiski ietekmē bērna attīstību kopveselumā.
Iedzimtība ir vecāku un situ radinieku bioloģisko īpašību pārmantošana. Iedzimto mantojumu veido raksturīgākās pamatīpašības – vielmaiņa, augšana, attīstība; orgānu sistēma; atsevišķas vecāku un senču īpatnības – sejas izskats, asinsgrupa, temperaments u.c. Iedzimtība nodrošina bērnu spējas uztvert un izprast apkārtējo vidi, iemācīties nepieciešamo darbību.
Sociālā vide nosaka uztveres saturu un darbības veidus. Tieši no sociālās vides – ģimenes - bērns saņem pirmo mācību, audzināšanu. Ģimene ir bērna pirmā skola, kur pirmie skolotāji ir vecāki. Ģimene rāda paraugu, kā arī cenšas mācīt un audzināt. Savukārt nonākot bērnudārzā un skolā, bērna sociālā vide paplašinās.
Trešais svarīgais faktors ir audzināšana – „Mērķtiecīgi iecerēts, organizēts, vadīts un kontrolēts process.”[4.,47.] Audzināšanas procesā skolotājs vada tradicionālus audzināšanas pasākumus – svētkus, ekskursijas. Pa vidu tam skolotāja regulē bērnu – dod rīkojumus, aizrāda un pamāca. Bērna personība var attīstīties tikai daudzveidīgā darbībā. Tāpēc pirmsskolas vecuma bērniem piedāvā pašiem izvēlēties nodarbes. Skolas laikā tas pāriet sabiedrisko pienākumu izpildē. Skolotājam vienmēr ir jāatbalsta bērna pašiniciatīva.
Ja skolotājs sekmīgi veicina bērna attīstību, tad ar laiku bērns pats iemācās sev izvirzīt prasības –pats sāk sevi audzināt. Pašaudzināšana ir apzināta, mērķtiecīga sevis pilnveidošana. Tā parasti sākas pusaugu vecumā draugu, vecāku un skolotāju ietekmē. Skolotājam un vecākiem ir jāveicina šī audzināšanas izaugsme, izsakot atzinības, stiprinot bērna ticību saviem spēkiem.
No visiem minētajiem faktoriem, es par īpaši nozīmīgu uzskatu ģimenes lomu bērna attīstības gaitā, tālāka pievērsīšos ģimenei.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1118996
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация