Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:788872
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Ievads    5
1.  Bērnu nams kā mājas aizvietotājs    7
1.1.  Audžuģimenes    7
1.2.  Viesu ģimenes    9
1.3.  Adoptācija    10
2.  Bērnu namu pārapdzīvotības iemesli    13
3.  Bāreņu sociālekonomiskās atstumtības riski    17
3.1.  Sociālā saskarsme ar sabiedrību un līdzcilvēkiem    17
3.2.  Sociālā saskarsme ar līgumiem    18
4.  Bāreņu nākotnes iespējas    19
  Secinājumi    21
  Priekšlikumi    22
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    23
  Pielikums    24
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Veicot šo pētījumu tika konstatēts, ka par bez aizgādnības palikušo bērnu un jauniešu integrēšanos sabiedrībā ir ļoti maz informācijas, kas liek secināt to, ka bāreņu integrācijas problēmām netiek pievērsta pienācīga uzmanība, kā rezultātā tās var radīt nopietnus draudus nākotnes sabiedrībai.
2. Pēc pētījuma analīzes bez aizgādnības palikušie bērni ir daudz vieglāk ietekmējami, tādējādi arī biežāk cieš no dažādām atkarībām un citu cilvēku ļaunprātības.
3. Novērojot bez aizgādnības palikušo bērnu dzīves apstākļus, kā arī veicot interviju tika konstatēts, ka viņiem netiek doti nekādi pienākumi, kā rezultātā netiek ieaudzināta atbildības sajūta, kas ieņem nozīmīgu vietu katra bērna nākotnē.
4. Lielākoties bez aizgādnības palikušie bērni no bērnunamiem netiek pieņemti audžu un viesu ģimenēs dēļ bažām par viņu vecāku attieksmi, bērna veselības stāvokli vai informācijas trūkuma dēļ.
5. Veiktie pētījumi parādīja, ka vairums bez aizgādnības palikušo jauniešu atsakās no domas par studijām tieši dēļ mazā valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta, nespējot iztikt ar 45 Ls mēnesī, viņi labprātāk izvēlas ātrāk uzsākt darba gaitas.
6. Bez aizgādnības palikušie bērni, pēc pilngadības sasniegšanas, strauji paliek bez jebkāda atbalsta, tāpēc nespējot tik ātri pielāgoties jaunajiem apstākļiem, lielākoties iekļūst lielos parādos.
7. Veicot pētījumu tika secināts, ka bāreņiem un bez aizgādnības palikušajiem bērniem ir izteikta tiekšanās pēc mīlestības un tuvības, kā rezultātā ļoti agri tiek pie pēcnācējiem, tā arī neapprecoties.
8. Izanalizējot intervijas, tika secināts, ka bāreņi un bez aizgādnības palikušie bērni nav spējīgi noturēt stabilas attiecības, laulību psiholoģiskās barjeras dēļ.

Priekšlikumi
1. Reti kurš aizdomājas par izglītības nepieciešamību dzīvojot vidē, kurā viss funkcionē bez pašu līdzdalības, tieši šī iemesla dēļ radās priekšlikums jauniešiem pa vasaru uz vismaz vienu mēnesi dot iespēju izbaudīt darbu, piemēram, kādā rūpnīcā, lauksaimniecībā, mežsaimniecībā vai zvejniecībā, ļaujot pēc gūtās pieredzes izlemt, vai tā būtu tāda nākotne, kurā viņi vēlētos redzēt sevi.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация