Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:319248
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dažādu apstākļu dēļ ikviens var palikt bez darba. Tāpēc ir svarīgi zināt, kā rīkoties šādā situācijā, kur meklēt palīdzību, lai nepaliktu bez iztikas līdzekļiem. Ja darba zaudēšanas gadījumā uzreiz nevar atrast darbu un vēlas saņemt bezdarba pabalstu, ir jākārto dokumenti, lai tiktu piešķirts bezdarbnieka statuss. Tikai tad tiks aprēķināts bezdarbnieka pabalsts.
Pētījumu rezultāti par darba tirgū pastāvošo nevienlīdzību un diskrimināciju, tai skaitā arī par problēmām saistībā ar sociālās atstumtības riska grupām liecina, ka visvairāk sociālās atstumtības un nabadzības riskam ir pakļauti cilvēki, kuriem vienlaikus identificējamas vairākas problēmas saistībā ar integrāciju darba tirgū (piem., zems izglītības līmenis un iegūta invaliditāte). 2003.gadā Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts veica pētījumu “Bezdarba apdraudēto grupu sociālā atstumtība: riska iespējamība un tā iemesli”. No sociālās atstumtības riska grupām par būtiskākajām ir atzīstamas jaunieši – bezdarbnieki un bezdarbnieki, kuriem ir noteikta invaliditāte.
Jauniešu (vecumā no 15 līdz 24 gadiem) bezdarbs ir bīstams sakarā ar augsto risku, ka šīs vecuma grupas bezdarbnieki var kļūt pasīvi savas vietas meklējumos darba tirgū vai pat nonākt ekonomiski neaktīvo iedzīvotāju skaitā. 2004. gada sākumā 12,0 tūkstoši jeb 13,3% no NVA reģistrēto bezdarbnieku skaita bija jaunieši – bezdarbnieki. Galvenais iemesls jauniešu bezdarbam ir izglītības neatbilstība tirgus prasībām vai tās nepietiekamība. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация