Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:207621
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bioloģiskā daudzveidība ir augu, dzīvnieku un mikroorganismu sugu, to gēnu un ekosistēmu daudzveidība, kuras šīs sugas veido.
Ūdens - tā ir dzīvība! Vārdā “ūdens” apvienota mums ikvienam svarīgā dzīvības simbolika — visa dzīvā saikne ar Visumu: avota vienība ar upi, jūras vienība ar okeānu, lietus vienība ar debesīm un zemi. Cilvēka dzīvības procesu norisē ūdens ieņem 2. vietu pēc gaisa. Trenēts cilvēks bez gaisa var nodzīvot ne vairāk kā 3-4 minūtes, pēc tam cilvēka smadzenēs sākas neatgriezeniski procesi. Bez ūdens var iztikt 4 -5 dienas. Bez ēdiena - 40 dienas, vai nedaudz vairāk, atkarībā no badošanās treninga. Jūs varat teikt: "Mēs taču esam uzauguši ar krāna ūdeni, tāpat arī mūsu vecmāmiņas un vectētiņi." Jā, bet pa šo laiku rūpniecība ir spērusi milzu soļus - cik ir bijis ekoloģisko katastrofu, kaut vai pēdējos 20 gados! Avārijas Černobiļā, Sverdlovskā, un cik ir tādu, par kurām mēs neko nezinām, ziņas par kurām nenonāca atklātībā. Tas viss nonāk augsnē, iztvaiko un reaģē ar ūdeni. Minerālmēsli, nitrāti, lauku apsmidzināšana no lidmašīnām, skābais lietus, notekūdeņi, bet cik gan tankkuģu avarē, un cik daudz naftas izplūst ūdenī!!! Diemžēl, šie piesārņojumi ūdens cirkulācijas dēļ nokļūst gruntsūdeņos un tālāk ūdenskrātuvēs, no kurām mēs ņemam dzeramo ūdeni. Ekoloģiskā situācija ar katru gadu pasliktinās. Pēc zinātnes datiem, katru gadu nāk klāt 500 jaunu, līdz šim nezināmu, ūdeni piesārņojošo vielu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация