Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:454857
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tā kā no visiem masu iznīcināšanas ieroču veidiem tieši bakterioloģiskie ieroči ir vienīgie, kurus (teorētiski) var iegūt ar samērā plaši pieejamu iekārtu un izejmateriālu palīdzību, bieži vien tiek runāts par tā saukto virtuves bioterorismu. Šis apzīmējums nav jāuztver burtiski — parastā virtuvē radīt bioloģiskā uzbrukuma ieročus nav iespējams, tam tomēr ir vajadzīga laboratorija, kāda atrodama vismaz parastā slimnīcā. Tomēr nevar noliegt, ka bioloģiskie ieroči ir izgatavojami daudzreiz vienkāršāk nekā ķīmiskie vai kodolieroči, kuru ražošanai ir nepieciešamas modernas rūpnieciskās tehnoloģijas, bet piekļuvi tām kontrolē valsts.
Sabiedrības veselības institūcijām ir jābūt sagatavotām, lai piedalītos darbā bioloģiskā un ķīmiskā terorisma apstākļos. Bioloģisko un ķīmisko uzbrukumu agrīna konstatācija un kontrole ir atkarīga no stingras un elastīgas sabiedrības veselības sistēmas gan lokālā, gan valstiskā līmenī. Bez tam arī sabiedrībai ir jābūt pietiekami uzmanīgai. Slimību kontroles un profilakses centrs (CDC) ir noteicis trīs bioloģisko aģentu kategorijas, kuri var tikt izmantoti kā bioloģiskie ieroči. Iedalījuma pamatā tiek ņemti vērā šādi faktori: iespēja izplatīt konkrētos bioloģiskos aģentus vidē, šo bioloģisko aģentu ietekme uz sabiedrības veselību, kā arī pasākumi sabiedrības veselības jomā, kas veicami šo aģentu izplatīšanas gadījumā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация