Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:759407
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  IDEJA    5
2.  KAS IR “BIZNESA EŅĢELI” ?    7
3.  PAR INVESTORU TĪKLU    9
4.  BIZNESA EŅĢEĻI LATVIJĀ – EKSTRAVAGANCE VAI NEPIECIEŠAMĪBA?    11
5.  RISKA KAPITĀLS    12
  SECINĀJUMI    15
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Фрагмент работы

Mana izvēlētā kursa darba tēma uzņēmējdarbības priekšmetā ir darbs ar nosaukumu „Biznesa eņģeļi”. Šādu kursa darba tēmu izvēlējos, jo vēlējos izpētīt kā šie dēvētie „biznesa eņģeļi” darbojas Latvijas biznesa pasaulē un to vai pateicoties šiem „eņģeļiem” dzimst, aug un īstenojas daudz trakas, reālas, jauno biznesa autoru idejas.
Ir trīs svarīgākie resursi, kurus mūsdienu biznesā ir jāprot apvienot- nauda, cilvēki un idejas. Ja naudas nav nemaz, tad var būt nezin kādas idejas, bet uz priekšu netiksi. Ja ir ļoti daudz naudas, bet nav ideju, ko ar to darīt, tad labākajā gadījumā noguldīsi bankā depozītā. Ja ir idejas un nauda, bet nav īsto cilvēku līdzās, arī čiks vien iznāks. Ja visi trīs šie komponenti ir labi līdzsvaroti, ir cerības uz attīstību un samērā strauju.
Ir cilvēki, kuriem ir daudzsološa biznesa iecera, taču tās īstenosanai ir vajadzīgi papildus finansiāli līdzekļi. Mēdz būt, ka ideja citiem var šķist pavisam traka, un tādēļ nav ko tērēt savu un bankas darbinieku laiku, lai kādam pierādītu, ka ar laiku varētu atmaksāt kredītu, ja vien to saņemtu. Plānu īstenošanai ir vajadzīgs tikpat traks investors, kurš nebaidās zaudēt savus ieguldījumus, riskējot kādam īstenot traku ideju. Taču nav traku investoru, toties pastāv riska kapitalu izvietotāji – finansu fondi un privātpersonas, kuri nevis pūlās samazināt iespējamo risku, bet gan prot to kontrolēt. Tieši tā – pelnīt naudu, nereti autļaujoties to pazaudēt – darbojas riska kapitāla fondi un arī individuālie investori – tos finansistu žargonā poētiski dēvē par “biznesa eņģeļiem”.
Par “biznesa eņģeļiem” parasti kļūst lielu uzņēmumu bijušie topmenedžeri. Viņi ir uzkrājusi pietiekami daudz naudas, no tās tiek nodalīta summ, ar ko riskēt – un cilvēks sāk “spēlēt”.
Bez biznesa eņģeļu atbalsta šodien, iespējams, nebūtu tādu pazīstamu starptautisku kompāniju kā "Ford Motor", "Apple", "Netscape", "Sun Microsystems", "Amazon.com", "Body Shop" un daudzu citu, kuras sāka darboties tikai ar labu ideju un ar privāto investoru palīdzību kļuva par līderiem savā nozarē.
Uzņēmējdarbība Latvijā pašlaik ļoti strauji attīstās, radās ļoti daudz un dažādas problēmas. Dažas no tām ir uzņēmējdarbības pieredzes un zināšanu trūkums privātuzņēmumu dibināšanā un funkcionēšanā. Mūsu sabiedrība sāk spert tikai pirmos soļus civilizētu apstākļu radīšanai uzņēmējdarbībā.
Šobrīd gandrīz jebkurš var uzsākt savu biznesu, jo tagad ir ļoti liela saskarsme ar ārzemju tirgiem. Tādejādi izpētot tos var atrast jaunas vajadzības un realizēt savas idejas.…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация