Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:127583
 
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  BIZNESA PLĀNS, TĀ MĒRĶI UN FUNKCIJAS    5
1.1.  KAS IR BIZNESA PLĀNS    5
1.2.  MĒRĶI    6
1.3.  FUNKCIJAS    7
2.  BIZNESA PLĀNA SASTĀVDAĻAS    8
2.1.  PRODUKTA VAI PAKALPOJUMA APRAKSTS    8
2.2.  ESOŠĀS TIRGUS SITUĀCIJAS IZPĒTE UN KONKURENTU ANALĪZE    9
2.3.  RISKU NOVĒRTĒJUMS    11
2.4.  MĀRKETINGA PLĀNS    12
2.5.  NEPIECIEŠAMO RESURSU UZSKAITĪJUMS    13
2.6.  FINANŠU APREĶINI UN PROGNOZES    14
  NOBEIGUMS    16
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    17
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Biznesa plāns ir iecerētās vai uzsāktās uzņēmējdarbības apraksts, kas ietver informāciju par uzņēmējdarbības mērķiem, produkciju vai pakalpojumiem, tirgus stratēģiju, vadīšnas un darbības organizēšanas struktūru, ražošanas procesu, finansu vajadzībām un rezultātiem. Biznesa plāni ir mainīgi un tajos pastāvīgi kaut kas ir jāmaina un jāpielāgo. Tā sagatavošana ir pakāpenisks process, jo pieņēmumi un prognozes, ko šie pieņēmumi izraisa, ir pastāvīgi jāprecizē no jauna, līdz ar to biznesa plāna izstrāde nekad īsti nebeidzas, tas tiek pielāgots gadu no gada. Biznesa plāns ir uzņēmējdarības izmēģinājums uz papīra, kā rezultāta var apzināt, vai iecerētā ideja būs dzīvotspējīga vai nē. Viena no svarīgākajām biznesa plāna sastāvdaļām ir mēŗku izvirzīšana, jo, lai uzņēmums varētu veiksmīgi darboties savā jomā tam ir jānosaka konkrēti mērķi. Produkta vai pakalpojuma apraksts ietver produkta vai pakalpojuma atšķirības, priekšrocības un trūkumus attiecībā pret jau esošajiem produktiem vai pakalpojumiem komerctirgū. Produkta vai pakalpojuma aprakstam jābūt skaidram un saprotamam. Konkurentu analīzē nepieciešams raksturot nozīmīgākos konkurentus un to produktus vai pakalpojumus. Kā arī uzņēmumam ir nepieciešams mārketinga plāns, pēc kura vadīties pieņemot stratēģiskus lēmumus. Katram procesam un darbībai ir nepieciešami resursi, lai īstenotu uzņēmuma politiku un nospraustos mērķus, īstenotu patērētāju vēlmes un prasības pret produktu vai pakalpojumu. Uzņēmumā ir jābūt izveidotiem amata aprakstiem, kuros nosaka darbinieku kompetenci, prasmi un pieredzi, kā arī izglītības atbilstību noteiktajām uzņēmuma prasībām. Finansu plānošana ir nepieciešama, lai prognozētu pārdošanas apjomu un plānotos ienākumus, kas palīdzēs uzņēmumam veiksmīgi attīstīties.
Cītīgi izstrādātu biznesa plānu var salīdzināt ar stingriem, drošiem mājas pamatiem. Bez pamatiem māju nevarētu uzbūvet. Bez biznesa plāna nevar uzsākt savu biznesu. Divtik rūpīgi izvērtētas visas biznesa plāna pozīvijas ir stingrs pamats uzņemēja nākotnei.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация