Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:172360
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.10.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kas tas ir?
Biznesa plāns ataino mērķus un šo mērķu sasniegšanas līdzekļus noteiktās laika robežās. Biznesa plāns ir uzņēmuma darbības attīstības plāns, kurā uzņēmums cenšas īsumā formulēt, ko un ar kādiem līdzekļiem vēlas sasniegt noteiktās laika robežās. Tas nozīmē, ka šajā plānā tiek konkrēti aprakstīti izvirzītie mērķi un pēc tam pakāpeniski aplūkoti veicamie pasākumi šo mērķu sasniegšanai.
Kam nepieciešams?
Biznesa plāns visbiežāk ir saistīts ar kapitāla palielināšanas iespējām konkrētam uzņēmumam. Biznesa plāns noder, lai saņemtu kredītu no bankas, piesaistītu jaunu vietējo vai ārzemju investoru, potenciālo sadarbības partneri u.tml. Taču biznesa plāna galvenā nozīme ir – kalpot uzņēmējam par palīgu ideju īstenošanā, piemēram, sākot jaunu biznesu vai diversificējot jau esošo, paplašinot tirgu.
Kā uzrakstīt?
Biznesa plāna pamatā ir ideja, tās apraksts un kā to iespējams īstenot. Jāataino, kāds būs gala produkts vai pakalpojums. Tad pakāpeniski tiek aprakstīts process, kā pie šā gala produkta iespējams nonākt.
Ne Latvijā, ne pasaulē nav stingri noteikta standarta, kādam jāizskatās biznesa plānam, taču visos plānos noteikti nepieciešams satura rādītājs un kopsavilkums.
Satura rādītājs. Biznesa plāns parasti ir diezgan apjomīgs, un tā lietošanu ievērojami atvieglo pārskatāmi izveidots satura rādītājs. Visas biznesa plāna nodaļas ir vienlīdz svarīgas.
Kopsavilkums. Kopsavilkumā ir svarīgi koncentrētā veidā sagatavot nozīmīgāko informāciju, kuras ieteicamais apjoms ir 1–3 lappuses. Lasītājam jāgūst priekšstats par uzņēmumu, tā mērķiem un potenciālu. Lasītājam jāgūst konspektīvs pārskats par uzņēmuma vēsturi, pašreizējo darbību, produktiem, tirgus apjomu, jaunākajām izmaiņām uzņēmumā, vadību, finansiālajām izmaiņām, mērķiem un riskiem.
Tālākās nodaļas nosacīti var iedalīt četrās grupās: dati par uzņēmumu, projekta izklāsts, projekta finansu analīze, SVID analīze.
1. Dati par uzņēmumu. Šeit jāsniedz informācija par uzņēmuma dalībniekiem, darbības veidu, ražošanas/pakalpojumu sniegšanas vēsturi, piedāvātajiem produktiem, finansiālo stāvokli (bilances analīze, peļņas vai zaudējumu aprēķins).
2. Projekta izklāsts ietver biznesa idejas aprakstu un ar to saistīto problēmu un risinājumu izvērtējumu. Jāaplūko tirgus situācija, pieprasījums, konkurenti, projekta oriģinalitāte, esošā bāze projekta īstenošanai un projekta īstenošanas plāns.
3. Projekta finanšu analīze. Jāsniedz priekšstats par plānoto pašizmaksu, rentabilitāti, maksātspēju, naudas plūsmu u.c. rādītājiem, kurus nepieciešams arī analizēt.
4. SVID analīze nozīmē izvērtēt uzņēmuma un projekta stiprās un vājās puses salīdzinājumā ar konkurentiem, kā arī saskatīt iespējas projekta veiksmīgai attīstībai un iespējamos draudus tā īstenošanai.
Biznesa plāna pielikumā vēlams iekļaut lielāka apjoma skaitlisko informāciju (finanšu analīzi, prognozes utt.). Šajā nodaļā var iekļaut dokumentus, kas var būt nozīmīgi, pieprasot kredītu vai slēdzot līgumus ar partneriem vai investoriem. Šeit var būt dažādi līgumi, patenti, reklāmas prospekti utt.
Atkarībā no biznesa plānā ietverto summu lieluma, projekta mērķiem, jautājuma svarīguma un citiem aspektiem biznesa plāns var būt gan 10 lappušu, gan 110 lappušu apjomā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1179278
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация