Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:256370
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Senās tautas uz pretinieku skatījās, kā uz pilnīgi beztiesīgu radījumu, attiecībā uz kuru bija pieļaujamas jebkādas darbības. Pat bērni, sievietes un vecie cilvēki nebija aizsargāti no cietsirdības, viņiem draudēja vai nu verdzība, vai arī nāve. Viduslaikos neeksistēja nekādas juridiskas normas, kuras aizsargātu mierīgo iedzīvotāju tiesības.
Tikai 19.gs. vidū starptautiskajās tiesībās iesakņojās mierīgo iedzīvotāju neaizskaramības princips. Lielā mērā šis lēciens starptautisko tiesību attīstībā notika Lielās Franču revolūcijas ietekmē. Lielais franču domātājs Žana Žaks Ruso savā darbā “Sabiedrības līgums” uzsver, ka karš nav cilvēka attiecības ar cilvēku, bet gan valsts attiecības ar valsti, kurās privātpersonas ir ienaidnieki tikai gadījuma pēc, ne kā personas, pat ne kā pilsoņi, bet tikai kā karavīri.
Liela nozīme mierīgos iedzīvotājus aizsargājošo starptautisko juridisko normu attīstība un kodifikācijā bija Krievijai. Mierīgo iedzīvotāju tiesību jautājumi tika risināti Pēterburgas konferencē 1874.gadā, Briseles konferencē 1874.gadā, Hāgas konferencēs 1899.gadā un īpaši 1907.gadā, kurā tika pieņemta IV Hāgas konvencija par sauszemes kara likumiem un noteikumiem. Vairāk neka 40 gadus šī konvencija bija vienīgais starptautisko tiesību avots, kurš noteica mierīgo iedzīvotāju aizsardzību karadarbības laikā, noteica kara okupācijas tiesisko režīmu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация