Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:715805
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.04.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
  KAS IR FURŠETS JEB BUFETES VEIDA GALDS?   
  KĀ KLĀT UN KĀ RĪKOTIES AR BUFETES VEIDA GALDU?   
  KO LIKT GALDĀ?   
Фрагмент работы

Pamatgaldu klāj ar vienu lielu galdautu tā, lai galdauta mala būtu 10 cm virs grīdas un galdauta virsējo daļu un sānu malas sastiprina ar speciālām saspraudēm. Galdauti var būt vienkrāsaini vai daudzkrāsaini. Zem galdauta paklāj moltonu – speciālu materiālu, kas uzsūc mitrumu un neļauj slīdēt virsējam galdautam. Stūrus vēlams ielocīt un piestiprināt, lai neveidotos krokas. Var izmantot arī vairākus galdautus vai galdautu un auduma gabalu. Šajā gadījumā vispirms ap galda malām audumu nostiepj tā, lai galda virsma būtu daļēji nosegta. Pēc tam virsū klāj galdautu. Ja telpa ir liela un galdauta malas labi saskatāmas, tās var noformēt dekoratīvi, piemēram, piespraužot atsevišķus zaļumus un vītnes.
Galda klāšanu sāk ar glāžu izvietošanu. Tās sakārto trīsstūrveida grupās galda galos vai slīpā (45o) leņķī pret galda asi rindās pāri galdam. Trīsstūra grupu veido no 10-15 glāzēm, kurās iepilda atspirdzinošos dzērienus, kas piešķir galdam krāšņāku izskatu. Parastās glāzes, speciālās glāzes, trauki uz kuriem liks uzkodas, dakšiņas novietojami galda galos. Galda malu uzkodu šķīvja platumā atstāj brīvu, lai viesi, izvēloties ēdienus, tur varētu nolikt savus šķīvjus. Traukus un galda piederumu grupas izvieto ik pēc 1-1.5 m. Auksto uzkodu šķīvjus liek kaudzītēs pa 6-8 šķīvjiem. Tiem blakus novieto auksto uzkodu dakšiņas. Salvetes – speciālos traukos vai glītā kaudzītē. Salvetes kārto rindā vai piramīdā. Īpašu galda noformējumu var iegūt ar iecietinātām, stāvus novietotām salvetēm, tās sakārtojot rindās vai grupās. Rotājumus novieto uz paaugstinājuma galda vidū vai vienā galā. Īpaši lielas un krāšņas ziedu kompozīcijas var izmantot, ja galds novietots pie sienas. Pārējā galda laukumā saliek traukus ar ēdienu. Grupās vairākās vietās sakārto nepieciešamos traukus, galda piederumus, glāzes un salvetes, lai viesi nedrūzmētos tikai vienviet. Uz galda noteiktā secībā sakārto gatavos ēdienus, kas sadalīti porcijās, sagriezti šķēlēs un gabalos līdz ar visiem koplietošanas galda piederumiem, ar ko viesiem paņemt ēdienu. Atspirdzinošie dzērieni ir salieti dzērienu krūzēs, kas uzliktas uz pamatšķīvja, uz kura ir salvetes paliktnis. Blakus sulas krūzēm dzērienu glāzes novieto tā, lai viesis varētu ērti ieliet. Karstie dzērieni ir ielieti termosu krūzēs, lai saglabātu tos karstus. Blakus karsto dzērienu termosiem novieto karsto dzērienu tases ar apakštasēm. Karstie ēdieni jāievieto tādos traukos, kas pēc iespējas ilgāk uztur siltumu, kā, piemēram, metāla apaļie un ovālie trauki ar vāciņu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1321111
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация