Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:311224
 
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Bulgārija    3
  Ģeogrāfiskais novietojums    4
  Valsts iekārts    5
  Ekonomika    6
  Iedzīvotāji    9
  Kultūra, arhitektūra un vēsture    10
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Bulgārija robežojas ar Grieķiju un Turciju dienvidos, Rumāniju ziemeļos, Serbiju, Melnkalni un Maķedoniju rietumos un Melno jūru austrumos. Dienvidrietumu daļa ir kalnaina, ziemeļu- relatīvi līdzena. Balkānu kalni šķērso Bulgāriju no austrumiem uz rietumiem un atrodas starp divām nozīmīgākajām šīs zemes upēm- Donavu un Maricu1.
Tā atrodas mērenajā joslā, pēc dabas apstākļiem- pārejas joslā starp Austrumeiropu, vidus Eiropu (ziemeļu daļa) un Vidusjūru ( dienvidu daļa). Melnās jūras piekraste ir zema, vietām kraujaina. Krasta līnija (378 km) ir izrobota (Burgasas līcis, Varnas līcis). 67% teritorijas ir vairāk nekā 200 m virs jūras līmeņa. Austrumu- rietumu virzienā Bulgāriju šķērso Stāra Planinas grēda, kura rietumdaļa un vidusdaļā ir 1500-2000m, austrumos-600-1000m), uz dienvidiem no tās- paralēļā Sredna Gora, bet starp abām grēdām atrodas Karlovas, Kazantlikas un Slivenas ieplakas. Rietumdaļā nelieli masīvi ( Vitoša 2290 m, Osogova kalni 2251 m) ietver Sofijas, Pernikas un Kjustendilas ieplaku. Dienvidrietumu daļu aizņem Bulgārijas augstākie masīvi Rila un Pirins, Grieķijas pierobežā- Rodopi. Starp Rodopiem un Stredna Goru ir Augštrāķijas (Marivas) zemiene, ko no piejūras – Burgasas zemienes, atdala Strandžas grēda. Bulgārijas ziemeļu daļā Stara Planinas priekškalnes un viļņoto Lejasdonavas līdzenumu saposmo upes. Ziemeļaustrumos- Ludogoroas plato (līdz 500 m vjl.), kas pāriet Dobrudžas pacēlumā. Izplatīti krasta veidojumi. Pavisam Bulgārijā ir 2000 alu ( Ponoras, Ledenikas, Maguras, Imamovas, Rabišas ala).
Izrakteņi Bulgārijā-ogles (lignīti), dzelzs, mangāna, svina, cinkaun vara rūda, nafta, dabasgāze, vārāmais sāls. Dabiskie būvakmeņi, karolīns, ģipšakmens2. Bulgārijā atrodas apmēram 70% no visiem Eiropas minerālūdens avotiem3.
Vidējā gaisa temperatūra vasarā ir 23 - 28 °C, dažreiz pat ir līdz 30 °C, bet ūdens temperatūra Melnajā jūrā sasniedz 23 - 25 °C, naktī vidējā gaisa temperatūra ir 16 - 19 °C 4. Nokrišņu daudzums zemienē ir 450-600 mm gadā, bet kalnos 850-1200mm. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация