Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:889017
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.03.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Būvniecības nozares nozīme tautsaimniecībā un ietekme uz iekšzemes kopproduktu    4
2.  Būvniecības nozares rādītāji    6
2.1.  Būvniecības apjoma izmaiņas    6
2.2.  Būvkomersantu aktivitāte    8
2.3.  Būvniecības produkcija    9
3.  Būvniecības nozares attīstības tendences Latvijā    13
4.  Būvniecības nozares attīstības prognozes    14
  Izmantotās literatūras avoti    16
Фрагмент работы

Būvniecības nozares attīstību nākotnē visvairāk prognozē lielie uzņēmumi (50%). Vidējie uzņēmumi (40,9% gadījumu) uzskata, ka būvniecības nozare attīstīsies, un tikpat uzņēmumu uzskata, ka tā paliks tadā pašā līmenī. Mazie uzņēmumi (3,2%) un mikrouzņēmumi (1,4%) atzīst, ka būvniecības nozare varētu attīstīties strauji, savukart 42% mikro uzņēmeju atzīst, ka nozare attīstīsies, un tikai nedaudz vairāk aptaujāto uzņēmumu (43,8% mazo uzņēmumu un 43,4% mikrouzņēmumu) norāda, ka nozares attīstība paliks tādā pašā līmenī.
Šie rezultāti liecina par optimismu un prognozē nozares atveseļošanos no smaga krituma. No IKP un buvprodukcijas apjomiem redzams, ka jau 2010. gada Iīdz ar IKP pieaugumu būvniecības nozare sāka atkopties (pēc 2010. gada vidus bija vērojams mazāks būvniecības produkcijas izlaides samazinājums). Turklāt 2011. gadā Latvijas IKP ir pieaudzis, kas varētu liecināt, ka būvniecības nozare uzrādīs labākus rādītajus, lai gan ir jāņem vairāki citi faktori vērā, kas ietekmēs turpmāko attīstību.
Saskaņā ar Ivara Šļivkas arhitektu biroja pārstāvja pausto viedokli, pēdējo gadu laikā ir būtiski kritusies kopējā arhitektūras pakalpojumu sektora darba kvalitāte, kā arī publiskā sektora iepirkumu normatīvais regulējums, kas vairāk tendēts uz zemāku izmaksu līmeni, nevis kvalitāti. Sīvas konkurences apstākļos uzņēmumi piedāvā dempinga cenas, ietaupot uz pakalpojuma kvalitati. Kvalitātes kritēriju trūkums un zemākas cenas princips būtiski ietekmeē arhitektūras un projektēšanas sektora pakalpojumus un to kvalitāti.
Pēc nozares speciālistu prognozes, būvniecībā turpināsies cenu pieaugums, kas daudzejādā ziņā tiek saistīts ar pakāpenisku būvmateriālu pieprasījuma un attiecīgi arī cenu kāpumu pasaulē. Vietējo būvmateriālu sadārdzināšanos noteiks degvielas cenu un darbaspēka izmaksu pieaugums. Lai arī tiek prognozēts pasūtījumu (t.sk. privāto) skaita pieaugums vietējā tirgū, turpināsies arī būvniecības produkcijas eksporta pieaugums, aizvien vairāk Latvijas, ar būvniecības nozari saistītie, uzņēmumi meklēs iespējas darbībai ārvalstu tirgos. Dinamiska nozares attīstība iepriekšējās desmitgades Iīmenī nav paredzama, optimistiskas prognozes, galvenokārt, ir saistītas ar lejupslīdes apstāšanos un tirgus stabilizāciju. Eksperti prognozē, ka turpinās mazināties būvniecības kompāniju skaits; ir paredzami gan maksātnespējas, gan ārpustiesas tiesiskas aizsardzības procesi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация