Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:603401
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Vispārīgs nozares apraksts    4
1.2.  2005-2010. gada attīstības perspektīvas    6
2.  Galvenie būvniecības nozari ietekmējošie faktori    7
2.1.  Būvniecības nozares problēmas un to risinājumi    9
3.  Būvniecības apjoma pieaugums    11
3.1.  Būvniecības izmaksas 2006. gada 4.turksnī    13
  SECINĀJUMI    15
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Фрагмент работы

IEVADS

Savā darbā es aprakstīšu būvniecības nozari un tās ietekmējošos faktoru pēc iestāšanās Eiropas Savienībā. Būvniecība ir viena no visvairāk ietekmējošajām un perspektīvākajām tautsaimniecības nozarēm Latvijā. Tā ir dinamiska, kas visu laiku pilnveidojas un attīstās.
Būvniecība un tās kvalitāte ir tieši saistīta ar nekustāmā īpašuma tirgus attīstību, kā arī ar ekonomikas stāvokli valstī. Kā piemēru varu minēt – pēdējo divu, trīs mēnešu laikā uzņēmumi ir pieņēmuši darbā daudz strādājošos, kas, kā zināms, līdz šim ir liels deficīts.
Būvniecībā gadā paveiktais būvdarbu apjoms un tā pieaugums ir viens no veselīgas ekonomikas rādītājiem. Būvniecība šobrīd ir viena no populārākajām nozarēm ar savu dinamisko kāpumu, no tā izrietošu kvalitatīvu darbaspēka deficītu.Nu jau šķiet, ka uzņēmēju ir kļuvis vairāk nekā celtnieku. Tas ir labi, tikai paliek atklāts jautājums – vai konkurence uz nodokļu rēķina ir labs tonis, nemaz nerunājot par likumdošanu! Ir saprotams, ka pie tik strauja kāpuma uzraugošie dienesti nav spējīgi kvalitatīvi kontrolēt un pārraudzīt visu procesu.
Vēlētos, lai izglītojamies pēc iespējas ātrāk. Pēc iespējas ātrāk „veseļojam” savu ekonomiku, godīgu savstarpējo konkurenci, ievērojam vienādus spēles noteikumus. Lai uzņēmēji, kas to vēlās, nezaudē motivāciju turpināt attīstīt savus uzņēmumus, ražošanas, kas ir un būs viena no mūsu valsts kopprodukta vērtībām.
Šī nozare ļoti spēcīgi ietekmē arī ekonomisko attīstību, lai analizētu šos nozari noteikti ir jāizpēta visa Latvijas ekonomika un tās sistēmu, jo šī nozare ļoti jūtīgi reaģē un ekonomiskās situācijas izmaiņām valstī.

1.Vispārīgs nozares apraksts


Šobrīd par vienu no perspektīvākajām ekonomikas nozarēm pasaulē atzīst būvniecību. Būvniecības nozare ir cieši saistīta ar valsts vispārējo ekonomisko attīstību. Lai analizētu tās struktūru un attīstības tendences, notiekošais būvniecības nozarē jāpēta uz valstī notiekošo ekonomisko procesu vispārējā fona. Būvniecības nozare visjūtīgāk reaģē uz ekonomiskās situācijas izmaiņām valstī. Ekonomiskās krīzes apstākļos būvniecības produkcija samazinās visstraujāk.
Lai veicinātu straujāku ekonomikas attīstību valstī, attīstītajās valstīs Rietumeiropā, ASV, Japānā u.c. vairākkārtīgi ir veikti valsts ieguldījumi būvniecības nozarē, jo būvniecības attīstības rezultātā palielinās pieprasījums arī citās tautsaimniecības nozarēs. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1148357
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация