Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:457510
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Agrārās politikas laikmets Baltijas guberņās ir viens no tumšākajiem un nežēlīgākajiem periodiem cilvēces kultūras un attīstības vēsturē. Dzimtbūšana Baltijas guberņā bija smags un nežēlīgs laika periods latviešu tautai. Tas pilnībā apturēja zemnieku materiālo guvumu, lika paciest morālu un dažbrīd arī fizisku pazemojumu, apturēja jebkāda veida centienus piedalīties valsts politiskajā dzīvē, kā arī nepieļāva iespēju attīstīt savas zināšanas, kavēja tautas pašapziņas celšanu un padarīja latviešu tautu par vergiem, tādējādi degradējot latviešu tautu kopumā. Ar dzimtbūšanu sākās arī cīņa starp muižniecību un zemniekiem par mīļo zemi un neatkarīgu brīvību. Apmēram 900 000 latviešu dzimtcilvēku tika pakļauti šiem netaisnīgajiem ierobežojumiem, kurus noteica tā laika likumi un valdoša iekārta. Šāda Latvijas tautas apspiešanas nevarēja ilgi turpināties, jo tolaik lielu uzmanību guvušās absolūtisma un liberālisma idejas iesakņojās arī tā laika latviešu zemnieka prātā un sirdī, tādējādi veidojot negatīvu nostāju pret pastāvošo kārtību. Tomēr spēku pārsvars bija pret latviešiem, tāpēc arī pagāja vairāki gadu desmiti līdz beidza pastāvēt dzimtbūšana un latvietim bija iespēja pretendēt uz savu vārdu un uzvārdu un likt tam skanēt tālu prom pasaulē. Šķiet, latviešu zemes īpašnieki ir mainījušies, vienīgi tās apstrādātāji ir vienmēr bijuši latviešu zemnieki – darba tauta.
Lai labāk iepazītos ar šo tēmu un veiksmīgāk atklātu agrārās reformas idejas un centienus, izvirzīju sev sekojošus mērķus:
1)Izpētīt agrārās reformas iemeslus;
2)Izpētīt dzimtcilvēku stāvokli līdz brīvlaišanai;
3)Izpētīt dzimtcilvēku stāvokli pēc brīvlaišanas;
4)Noskaidrot, vai cariskās valdības un vācbaltu muižniecības realizētā agrārā politika Baltijas guberņās bija nesekmīga.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация