Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:252574
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Starptautiskā tirdzniecība    3
2.  Tūrisms    5
3.  Secinājumi    6
4.  Izmantotās literatūras saraksts    7
Фрагмент работы


Pēdējos gados Čehijas (1992. gadā Čehoslovākija sadalījās divās atsevišķās suverēnās valstīs Čehijas republikā un Slovākijas Republikā) ārējie ekonomiskie sakari ir pārorientēti no bijušās PSRS, citām sociālistiskajām valstīm uz Eiropas tirgu. Čehija bija viena no pirmajām kandidātēm integrācijai Eiropas Savienībā (ES) un šī gada 1. maijā valsts oficiāli iestājās ES. Jau pirms iestāšanās ES Čehija bija ieguvusi noteiktu vietu Eiropas un pasaules saimniecībā un starptautiskajā tirdzniecībā, jo 20.gs.sākumā valstī ražošanas jaudas bija lielākas par vietējā tirgus ietilpību, tādēļ svarīgi bija visu veiksmīgi eksportēt. Čehija ir Starptautiskās valūtas Fonda (IMF), Pasaules Bankas, Eiropas Bankas, Centrāleiropas brīvās tirdzniecības asociācijas un organizācijas Eiropas sadarbība un attīstība (OECD) locekle.
Eiropas tirgus jau sen pazīst čehu motociklus, automašīnas, trolejbusus, tekstilrūpniecības iekārtas audumus, apavus, mūzikas instrumentus, medikamentus, pārtikas produktus, alkoholu u.c. Importā dominē vērtīgas koksnes mēbeļu rūpniecībai, automašīnas, medikamenti, kokvilna un pārtikas produkti.
Lielākais skaits eksportēto preču nonāk Vācijā un Polijā (1.zīm), jo šis abas ir Čehijas kaimiņvalstis, no šīm valstīm un to lielākajām ostām visbiežāk preces tiek transportētas tālāk uz Baltijas valstīm, Krieviju, Skandināvijas valstīm u.c.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация