Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:373032
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Cenu veidošanas jēdziens    5
2.  Cenas atkarība no tirgus modeļa    6
3.  Cenu veidošanas metodes    9
4.  Cenu veidošana starptautiskajā tirdzniecībā    15
  Secinājumi un priekšlikumi    21
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    23
Фрагмент работы

Jebkura uzņēmuma normālai attīstībai ir nepieciešams īpašs ekonomisks mehānisms, ar kuru tā kompensē izlietotos resursus, sadala un pārdala tos, sekmē un piespiež uzņēmumus samazināt ražošanas izmaksas, atsijājot neveiksmīgus saimniekotājus, nodrošinot atgriezenisko saiti starp ražošanu un patēriņu, vienlaikus nodrošinot vai izslēdzot vienu no svarīgākajiem uzņēmējdarbības stimuliem – peļņu.
Šāds daudzfunkcionāls mehānisms būtībā ir tirgus saimniecība ar privāto īpašumu un iniciatīvu, konkurence un peļņu kā stimulēšanas un izdzīvošanas nosacījumu. Tā pamatā ir preču ražošana, preču maiņa, kuras realizēšanā būtiska nozīme ir maiņas proporciju konkrētajam lielumam, ko izsaka preces cena kā maiņas vērtības mērs.
Preces cena kā tirgus saimniecības instruments, kas vispārīgā veidā ir pircēja un pārdevēja vienošanās rezultāts, ir relatīvi mainīgs lielums. Preces vai pakalpojuma pārdevēja ekonomiskā izdzīvošana – saņemamās peļņas lielums ir visai atkarīgs no pārdodamo preču cenu līmeņa, pārdevējs ir ieinteresēts uzturēt pietiekami augstu cenu. Savukārt pircēja interesēs ir iegādāties par pēc iespējas zemāku cenu, protams, ņemot vērā arī citus faktorus.
Tā kā cena ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas nosaka gan realizācijas apjomus, gan uzņēmuma rentabilitāti, preces vai pakalpojuma cenas noteikšana ir ļoti svarīgs, grūts un rūpīgi veicams uzdevums.
No vienas puses tieši cena ir galvenais vispārīgais pieprasījuma un piedāvājuma apjomu noteicošais faktors, no otras puses – pieprasījuma un piedāvājuma līmeņi ietekmē cenas lielumu. Nav mazsvarīgi arī rinda citu faktoru – iedzīvotāju pirktspēja, ražošanas izmaksu līmenis, resursu pieejamība, preces aizvietojamība ar citām, modes prasības u.c. Šo faktoru izvērtēšanas paņēmieni, cenas noteikšanas metodes un līdz ar to cenas līmeņa atbilstība pircēja vajadzībām ietekmē katra uzņēmuma produkcijas realizācijas iespējas un tā darbības rentabilitāti.
Kursa darba mērķis ir izpētīt cenu līmeni ietekmējošos faktorus un cenu noteikšanas metodes, to pozitīvās un negatīvās puses.
Mērķa sasniegšanai jāveic šādi uzdevumi:
noskaidrot tirgus modeļu ietekmi uz cenu veidošanos pamatprincipiem;
noskaidrot galvenos cenu līmeni ietekmējošos faktorus;
izpētīt cenas noteikšanu pēc piedāvājuma un pieprasījuma izmaiņām;
izpētīt cenas noteikšanu pēc izmaksām;
noteikt mārketinga stratēģijas ietekmi uz cenu līmeni;
apskatīt cenu noteikšanu starptautiskajā tirdzniecībā.
Darbs veidots kā teorētisks pētījums bāzējoties uz speciālo ekonomikas literatūru, jo praktiski materiāli kā uzņēmumu komercnoslēpums autoram nebija pieejami. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация