Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Cietušā pieteikums un nemantisko zaudējumu pamatojums pieteikumā par morālā kaitējuma kompensāciju

     

    Реферат10 Право

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:281334
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

LR Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departaments norādīja, ka „saskaņā ar „Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma” 19.panta otrās daļas 3.punktu ceļu satiksmes negadījumā personai nodarītie nemateriālie zaudējumi ir zaudējumi, kas saistīti ar sāpēm un garīgām ciešanām sakarā ar apgādnieka, apgādājamā un laulātā nāvi. Ministru kabineta 2005.gada 17.maija noteikumu Nr.331 „Noteikumi par apdrošināšanas atlīdzības apmēru un aprēķināšanas kārtību par personai nodarītajiem nemateriālajiem zaudējumiem” 1.pants paredz, ka šie noteikumi piemērojami, nosakot apdrošināšanas atlīdzības apmēru un aprēķināšanas kārtību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā par ceļu satiksmes negadījumā personai nodarītajiem nemateriālajiem zaudējumiem, kas saistīti ar sāpēm un garīgām ciešanām cietušās personas fiziskas traumas, sakropļojuma, invaliditātes dēļ, kā arī cietušās personas apgādnieka, apgādājamā vai laulātā nāves dēļ vai tādēļ, ka cietušās personas apgādnieks, apgādājamais vai laulātais kļuvis par 1.grupas invalīdu.”
Tālāk Senāta Krimināllietu departaments norādīja, ka „no minētā likuma normām secināms, ka apdrošinātājs personai nodarītos nemateriālos zaudējumus (morālo kaitējumu) sedz ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušā laulātam, viņa apgādniekam un apgādājamajam. Kasācijas sūdzībā cietusī norādījusi, ka viņa nav atradusies savas meitas Z.S. apgādībā likuma „Par valsts pensijām” 20.panta izpratnē. Ievērojot minēto un ievērojot Civillikuma 1635.panta saturu (2006.gada 20.janvāra redakcijā), katra pati par sevi neatļauta darbība, kuras rezultātā nodarīts kaitējums (arī morālais kaitējums), dod tiesību cietušajam prasīt apmierinājumu no aizskārēja, ciktāl viņu par šo darbību var vainot. Minētajā Civillikuma normā izskaidrots morālā kaitējuma jēdziens, ar to saprotot fiziskas vai garīgas ciešanas, kas izraisītas ar neatļautas darbības rezultātā nodarītu cietušā mantisku tiesību vai nemantisko labumu aizskārumu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1346498
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация