Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:845508
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tirgus ekonomika īpatnība, kas izpaužas tieksmē uz ekonomisku parādību atkārtošanas, tika pamanīta vēl v pirmā puse XIX v. Studējot pārprodukcijas cēloņus, krīzes, ekonomisti pievērsa uzmanību viļņveida-ciklisku svārstību kapitālistiskas saimniecības dinamikā.

Cikla jēdziens
Zem cikla tiek saprasts atkārtojošos līdzsvara pārkāpumu periodiskums ekonomiskā sistēmā, pieteicējās pie saimnieciskas darbības satīšanas, nokritīšos, krīzei. Cikls - tā ir tirgus ekonomika kustības vispārēja norma, nevienmērība, kura atspoguļo viņu, ekonomiska progresa evolucionāru un revolūciju formu maiņu, lietu aktivitātes un tirgu konjunktūras svārstību, lielākoties ekstensijas vai intensīva ekonomiskas augšanas mijas; viens no ekonomiskas dinamikas un makroekonomiska līdzsvara determinantiem un viens no tirgus ekonomika pašregulēšanas veidiem, to skaitā arī tās nozaru struktūras izmaiņām. Vienlaikus cikls ir visai jūtīgs pie valsts iedarbošanās uz sociālekonomiskiem procesiem sabiedrībā. Ekonomiskas attīstības ciklisks raksturs nospiedošajā savējai daļai atkarīgs no kāpinājuma, saasinājuma un ekonomiskas sistēmas pretišķību iekšķīgi postījuma.

Cikla cēloņi
Formāla krīžu iespēja, bet tātad, un ciklu aizbāzta jau vienkāršā preču uzrunā un saistīta ar naudas funkciju kā uzrunas līdzekļi. Nesakrīšana pirkšanas un pārdošanas aktu pa vietu un laikam rada priekšnoteikumus darījumu plīsumam vienotā ķēdē pa pirkšanu un pārdošanu. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация