Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:597791
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilveka uzvediba, ta ipatnibas.

Tas, ka cilvēks uztver savu uzvedību un tās sekas, ir atkarīgs no viņa personības īpatnībām. Vieniem piemīt tieksme saistīt savu uzvedību ar iekšējiem, otriem – ar ārējiem cēloņiem. Šīs divas cilvēku kategorijas atšķiras ar saviem priekšstatiem par to, kā virzīta un norisinās kontrole pār viņu uzvedību.
Kontroles lokuss ir indivīda subjektīvs priekšstats par to, kuri apstākļi, iekšējie vai ārējie, nosaka viņa izturēšanos. Izšķir iekšējo (internālo) kontroles lokusu un ārējo (eksternālo) kontroles lokusu. Cilvēki ar iekšējo kontroles lokusu ir pārliecināti, ka jebkurā brīdī ir spējīgi ietekmēt apkārtni, vidi, ka viņi paši ir dzīves noteicēji, ka viņu panākumi vai neveiksmes galvenokārt ir atkarīgas no viņiem pašiem. Uzņemas atbildību par visu, kas ar tiem notiek. Tie parasti ir dinamiski, aktīvi cilvēki, kuri labprāt analizē savas problēmas un uzdevumus, savas darbības, lai noskaidrotu situācijas un savas uzvedības stiprās un vājās puses. Neveiksmes gadījumā viņi nešauboties pārmet paši sev, ka nav pielikuši pietiekamas pūles vai nav bijuši neatlaidīgāki.
Cilvēki ar ārējo kontroles lokusu uzskata, ka viņu dzīvi galvenokārt nosaka ārējie apstākļi – citi cilvēki, notikumi, veiksmes, gadījums, apstākļu sakritība vai liktenis. Tie ir pasīvāki, mazāk darboties un lemt spējīgi, kas neveiksmes viegli izskaidro ar spēju trūkumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация