Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:132845
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Teorētiskā daļa   
1.1.  Kas ir agresija, un kā tā rodas   
1.1.1.  Agresija sabiedrībā (agresiju iemācās)   
1.1.2.  Suņa agresijas izpausme   
1.1.3.  Nepārdomāta palīdzība var novest pie ciešanām   
1.1.4.  Medības un dzīvnieku audzēšana pārtikas nolūkos   
1.2.  Noteikumu „par dzīvnieku turēšanu” ievērošana Grobiņas pilsētā   
1.2.1  Grobiņā nav ierīkots pastaigu laukums   
1.2.2  Suņa pieņemšana ģimenē   
1.3.  Dzīvnieku patversmes   
1.3.1  Vispasaules dzīvnieku diena   
1.3.2  Patversmes loma dzīvnieku aizsardzībā   
1.3.3  Liepājas dzīvnieku patversme   
2.  Praktiskā daļa   
2.1.  Praktiskās daļas izklāsts   
2.2.  Rezultātu apkopojums   
2.2.1.  Testu rezultātu apkopojums   
3.  Secinājumi   
4.  Izmantotā literatūra   
Фрагмент работы

Latvijā ir daudz un dažādu aktuālu tēmu, kuras varētu pētīt, meklējot informāciju un dažādus materiālus, bet, manuprāt, nav vērts izvēlēties tēmu, kura neinteresē pašam rakstītājam, tādēļ es izvēlējos savu darbu rakstīt par cilvēku agresiju pret dzīvniekiem, jo vēlos izprast, kādēļ cilvēki mēdz būt tik cietsirdīgi pret mūsu mazajiem draugiem.
Arī mūsu ģimenē ienāca kaķītis, kuram bija ļoti nodarīts pāri, iepriekšējie saimnieki viņu bija atstājuši 2 mēnešus mājās vienu bez barības un ūdens, dzīvnieciņš varēja izdzīvot, pateicoties ziedu ūdenim, kas bija vāzē, veterinārārste šo kaķīti atrada dzīvoklī jau gandrīz bez dzīvības. Šāda cietsirdīga cilvēku rīcība, protams, atstāja sekas uz šo dzīvnieciņu – viņam sākumā bija ļoti bail no slotas, viņš kliboja, no tā varēja noprast, ka kaķītis ir sists, taču pamazām viņš atkopās un kļuva par ļoti mīļu un dzīvespriecīgu runcīti.
Bieži skatos raidījumu “Animal planet”, kur stāsta par dzīvnieku policistiem, kas glābj sistus, badinātus dzīvnieks, un skumjākais ir tas, ka mēs nevaram visiem palīdzēt un visus aizsargāt.
Arī uz ielām bieži sastopams kāds pamests dzīvnieks, vai tā ir cilvēka neatbildība? Domāju, ka daudzi cilvēki vispār nav gatavi uzņemties atbildību un rūpēties par „mūsu mazajiem brāļiem”. Sākumā, kad dzīvnieciņš vēl mazs un amizants, par viņu rūpējas, bet vēlāk, izaugot lielam, cilvēkiem par šo radībiņu interese zūd, un viņš kļūst nevajadzīgs un tiek izmests, labākajā gadījumā tiek atrasti citi saimnieki vai nogādāts patversmē.
Man svētdienas rītos patīk skatīties raidījumu “Mans mīļais draugs”, un visvairāk aizkustina tas, ka arī ir padomāts par patversmes dzīvniekiem, meklē, uzrunā labus cilvēkus paņemt dzīvnieciņu savā paspārnē, mīlēt viņu, lutināt.
Manuprāt, pāri darīšana dzīvai būtnei ir liels noziegums. Ja redzams uz ielas izmests dzīvnieks, cilvēki bieži necenšas palīdzēt, ir vienaldzīgi, daudzi arī nevēlas dot savu patvērumu klaidonītim, bet izvēlas šķirnes dzīvnieku. Es gan uzskatu, ka nav nozīmes tam, vai dzīvnieks ir ar ciltsrakstiem, vai bez tiem, mēs taču mīlam viņu, vai varbūt ir cilvēki, kuri mīl tikai titulu un dokumentus ? Liekas, ka tomēr ir tādi cilvēki.
Kaut arī es ļoti vēlētos novērst šo, īpaši tagad, grūtajos apstākļos valstī, aktuālo problēmu, bet diemžēl tas praktiski nav iespējams, jo cilvēkus jau nevar izkontrolēt, cietsirdīgo starp mums ir daudz, vienīgi manos spēkos ir palīdzēt nelaimīgajam dzīvnieciņam nokļūt labu aprūpētāju rokās.

Mērķis: uzzināt, ko cilvēki domā par sliktu izturēšanos pret dzīvnieku, cik gatavi mēs esam iesaistīties un palīdzēt nelaimē nokļuvušajai radībiņai ? Ja cilvēkam izveidojas tādi apstākļi, ka dzīvnieku vairs nevar turēt, cilvēcīgi būtu viņu nogādāt patversmē, kur viņam būtu cerības sagaidīt savus jaunos saimniekus.
Uzdevumi: iepazīties un izanalizēt literatūru par agresiju, un par to, kā tā rodas, uzzināt par cilvēku agresijas izpausmēm Latvijā.
Manu datu paplašināšanai praktiskajā darbā, domāju apmeklēt dzīvnieku patversmi, uzzināt vairāk par tās darbību, funkcijām, kā norisinās dzīvnieku glābšana, kā tos uztur, un ārstē. Vēlos arī izveidot anketas un apkopot datus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация